JulekalenderBrio 2018

Brio 2018

Av Babyverden 2359 Sist oppdatert 30.10.18
Greit påfyll til barnets togbane.

Pris: 280,-

Aldersgruppe: 3-8 år

Førsteinntrykket: 

Ny utgave av Brio sin julekalender. Vi ble imponert over kvaliteten i fjor, men skuffet over mengden – og savnet tog og skinner. I år er kalenderen 90 kroner billigere, og sånn sett lover det ikke så godt. Men bildet på kalenderen lover både tog og skinne(r).

Innholdet ser ikke ut til å være særlig mye i årets utgave heller, så det kan nok være greit at barnet allerede har togbane fra før. Dette vil nok helst være påfyll til samlingen.

Kalenderen er fin å se på, og har en nedbrettbar side som fungerer som scene for innholdet i kalenderen.

Vi har ikke funnet noen oversikt over innholdet i kalenderen annet enn det som røpes på kalenderens forside. Så her blir det overraskelser både for store og små.

De voksnes vurdering:

Denne var som forventet – ikke så veldig mye innhold. Vi kunne nok vært villige til å punge ut litt mer for kalenderen hvis det hadde vært noe mer innhold. Noen av lukene er kjedelige. Den korte togbanen består av tre skinner fordelt på tre luker. Og da kan toget kjøre kanskje 10-15 cm. Fire luker med gjerder og en med en liten krans tviler vi på at kommer til å skape veldig mye jubel. Men Brio er kvalitetsleker. Selve kalenderen var en av de som fungerte aller best med tanke på åpning.

Barnas vurdering:

– Brio er tog, sier Erik (3 år) fornøyd.

Fredrik (5 år) forteller at han har Brio hjemme.

– Jeg tror det er togbane og tog i kalenderen, sier Mikkel (4 år).

Fredrik tror lasten i toget kan lyse. Vi voksne er litt spente på reaksjonene når de åpner lukene, for her er forventningene skyhøye.

Emilia (3 år) blir fort skuffet da to av lukene hun åpner inneholder gjerder. Fredrik skjønner ikke hva tilbehøret er, men Sunniva forklarer at det er sal til hest. Erik er fornøyd med stoppskilt.

– Hva er det? spør Erik.

– En rokkering, svarer Fredrik. Det er en krans.

Mikkel og Emilia åpner små togskinner og er fornøyde med det. I luke 15 finner de et lokomotiv. Endelig. Barna leker fint en liten stund.

Erik mister fort interessen og har ikke lyst til å åpne flere luker. Denne var kjedelig. Ungene forsvinner én etter én fra bordet, og lekene blir liggende igjen.

Konklusjon:

Det er ikke så mye samlet sett som gjemmer seg bak lukene, men det man får er kvalitet. Så ikke et dumt valg hvis man ikke har de helt store forventningene til hver luke. Fint som påfyll til togbanen barnet har fra før. For lite til å fungere godt for seg selv.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: