JulekalenderHatchimals

Hatchimals

Av Babyverden 2523 Sist oppdatert 30.10.18
Skuffende fra Hatchimals.

Pris: 297,-

Aldersgruppe: 5+

Førsteinntrykket: 

Ny kalender på markedet. Hatchimals er jo populært, og mange små vil nok ønske seg denne. Det er verdt å merke seg at den er beregnet for barn som er minst 5 år gamle. Akkurat det overrasket oss litt.

Kalenderen er ment å stå, og har en nedbrettsside som skaper et miljø for innholdet. Det er trær og diverse som kan brettes opp og skape en tredimensjonal opplevelse.

På baksiden står det på engelsk og fransk hva kalenderen inneholder, og det er noen bilder. Det er over 40 overraskelser i kalenderen, inkludert 10 figurer.

To av lukene former et hjerte. Koselig det, men vi ser for oss at det fort kan bli til at begge lukene åpnes på én gang.

Ut fra innholdslisten og den forholdsvis høye aldersanbefalingen, forventer vi mye småplukk. Det spørs om barnet egentlig vil sitte igjen med så mye mer enn noen figurer og noen reder. Tilbehør til figurer som allerede er bittesmå kan fort bli støvsugermat. Men kanskje kjekt som alternativ til Lego-kalender til litt større barn?

De voksnes vurdering:

Dette var årets største skuffelse. Innholdet i kalenderen er utrolig puslete og kjipt. De små figurene og redene er ok, men veldig mye av tilbehøret er støvsugermat og småplukk bare de aller mest fingernemme vil klare å få til. En peis i papp med en enda mindre støtte, også i papp, og et lite klistremerkeark med mikroskopiske klistremerker til å klistre på peisen. Nei, dette tror vi ikke mange barn vil hverken få til eller ha glede av. Eggene er gøy, men det er få av dem. Innholdet i kalenderen dekker knapt bunnen av en brødpose.

Barnas vurdering:

Det er herlig å høre barna uttale Hatchimals, og de kjenner til konseptet.

– Det er sånne dyr som kommer ut av egget, sier Alma (4 år).

– Åååååh! sukker Mikkel henrykt over en av figurene.

– En grønn rotte, sier Fredrik (5 år) om noe som kanskje skal være en rev?

Lukene åpnes i racerfart, mye fordi innholdet ikke inspirerer til lek, og det heller blir konkurranse i å åpne flest luker. Emilia (3 år) syntes bare egget og dyret inni var gøy, Erik (3 år) ble for det meste sittende og se på.

Emilia klekker ut ett egg som var i kalenderen, mens Erik og Alma følger godt med.

Sunniva (5 år) var den eneste som viste interesse for papp-tilbehøret, og hun putlet med det mens de andre freste bort til pepperkakeboksen så snart kalenderlukene var ferdig åpnet. Igjen lå småplukk av ganske dårlig kvalitet på bordet.

Konklusjon:

Man skal virkelig elske Hatchimals og småplukk for at denne skal være gøy. Kjøp heller noen egg og fordel utover desember. Da sparer du barnet for mange skuffelser og frustrasjon. Med mindre barnet ditt virkelig elsker småplukk, og er klar over at det er det som gjemmer seg bak lukene. Vi anbefaler ikke denne.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: