JulekalenderPlaymobil – nissens verksted

Playmobil – nissens verksted

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 2996 Sist oppdatert 13.11.17
Ta en titt inn i julenissens verksted – med alle lekene som skal deles ut på julaften!

Pris: 279,-

Aldersgruppe: 4-10 år

Førsteinntrykket: Julekalenderen har et tydelig juletema, og esken viser de små alvene i aksjon i nissens verksted. Reinsdyr og slede står klar til å sende ut pakkene – så det blir nok jul i år også. Det følger også med en scene som man kan plassere figurene i, slik at man allerede fra dag én har et miljø å sette dem inn i. Når alle lukene er åpnet, er det nok et lite univers barna kan leke med. Men kanskje er det morsomst for dem som allerede har litt Playmobil-leker fra før?

Vær obs på at omslagets bakside røper alle tingene som er i lukene, og hvilken dag barna får dem. Så vil dere beholde spenningen, fjerner dere dette før kalenderen gis til barnet. Det er også lurt at en voksen setter sammen scenen som følger med – i god tid før første luke skal åpnes.

Som tidligere år ser det ut til at man må regne med variert mottakelse når lukene åpnes. Mens noen luker inneholder julenisse eller reinsdyr, vil det også være luker som inneholder småplukk som verktøy og musikkinstrumenter som kanskje ikke vil fenge barn som ikke er veldig glad i småplukk og detaljer.

De voksnes vurdering:

Scenen var vanskeligere å bygge i år enn tidligere. Den lente seg veldig bakover, og kunne godt fått seg en tapebit eller to, og litt støtte. Det er mye innhold i kalenderen, og det er gøy leker, men utrolig mye smått. Både store og små hender slet med å få tak i småbitene. Det følger et hefte med kalenderen med forklaring til hvordan de ulike tingene skal bygges. Her trenger barna hjelp! Fint å se at det endelig er batteri i boksen med lys (dette har vi påpekt i flere år i lignende tester). Greie luker, men barna trenger hjelp med plasten rundt lekene.

Barnas vurdering:

Theodor (5 år) klarte å bygge noen av tingene selv, og finne ut hvordan de skulle brukes, men de andre fem barna trengte hjelp.

– Nå skulle jeg male litt, sa Felix (4 år)

Han og Theodor er raskt i gang med å beskrive leken sin. De andre fire leker mer i ro. Johanna blir litt frustrert over at småtingene ikke gjør som hun vil. Silje dytter bort ting som faller fra hverandre i lek. Jenny gir opp å få mansjettene til julenissen til å henge på.

Konklusjon:

Playmo_innhold_kalender2017

Innholdsrik og fin kalender, men med en del støvsugermat. Noen av tingene er så små at selv detalj-entusiaster kan få problemer med å holde styr på dem – og ikke minst leke med dem. Man må også regne med å hjelpe barnet en del. Fin som påfyll til Playmobil-samlingen og/eller hvis barnet har et dukkehus eller lignende som kan fungere som miljø. Scenen er vi skuffet over i år.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: