JulekalenderIn the woods

In the woods

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 3992 Sist oppdatert 13.11.17
Basis for pakkekalender, men også fin i seg selv. Med hånddukker i tøy.

Pris: 799,-

Aldersgruppe:

Førsteinntrykket:

En annerledes kalender enn de vi vanligvis tester, og gjerne rettet mot et noe yngre publikum. Men det kan jo være fint, ettersom veldig mange av lekekalenderene har målgruppe over 5 år.

Kalenderen ser ut til å være 24 poser som henges på en snor. De kan fylles – eller ikke. Når man vrenger posene, blir de til små dyr, trær, skyer eller lignende. Små hånddukker som vil gi et lite skogsunivers. Denne liker vi tanken bak – for her kan du få i pose og sekk. Både ferdigkalender og pakkekalender – om du ønsker. Hånddukkene er i stoff, og vil nok vare lenge. De har heller ikke spesielt julepreg, så man kan bruke dem hele året, eller pakke dem ned i januar og spare til neste jul.

Kalenderen er den desidert dyreste vi har testet, så kvaliteten bør leve opp. Men det kan kanskje forsvares hvis den brukes om igjen flere år på rad?

Ni av lukene ser ut til å inneholde dyr. Det vil si at 15 luker inneholder trær, fjell, skyer og stjerner. Vi er litt i tvil på om disse figurene vil være like populære.

InTheWoods_eskeinnhold1068
I esken er det tøyposer/figurer, snor og klesklyper til å henge opp med.

De voksnes vurdering:

Flott kvalitetskalender som er laget for å vare. Hvor spennende den er kan i stor grad bli opp til hvor spennende foreldrene gjør den. Fin første kalender for de minste, og hyggelig å bruke igjen når barnet er eldre, da som pakkekalender med figurer til. Barna trenger hjelp til å snu figurene.

Barnas vurdering:

Barna var veldig i stuss på hva dette var for noe.

– En hanske! sa Jenny (5 år).

Men så snart figurene var snudd, var det lett å leke med dem – uten hjelp fra de voksne. Theodor, Silje (3 år) og Jenny lekte med én gang. Felix (4 år) kom etter hvert, og Sander (snart 3 år) syntes det var gøy å se på.

Men det var rift om figurene – for det var de som var gjeve. Theodor og Felix lekte skyer litt, men det var ikke tvil om at det var dyrene som var trekkplasteret.

Konklusjon:

Koselig kalender for de minste. Klare høydepunkt i dyrene, og kanskje litt for mye tilbehør. Dette er en dyr kalender, men også både flott å se på, holder lenge, og kan bli en del av barnets leker året rundt.

InTheWoods_dukkene1
Flere poser blir til dyr når de vrenges. Barna var raskt i gang med lek etter hvert som dyrene kom fram.

 

Figurer_InTheWoods1068
Trær, fjell, skyer (eller spøkelser, om du vil), følger også med. Så er det bare fantasien som setter grenser for leken.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: