JulekalenderLego Friends

Lego Friends

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 3398 Sist oppdatert 13.11.17
Bygg Lego Friends 24 dager på rad!

Pris: 199,-

Aldersgruppe: 5-12 år

Førsteinntrykket:

Kalenderen ser søt og julete ut, og vil nok appellere til små Lego Friends-fans. Morsomt med fugl på akebrett og hund på snowboard. Men av erfaring vet vi at innholdet i slike Lego-kalendere som regel er påfyll til Lego-samlingen mer enn at barnet ender med et lite univers de kan leke med alene. Noen luker vil nok appellere mer enn andre (gjerne de med dyr, tror vi), og de minste vil gjerne trenge hjelp til byggingen. Tidligere år når vi har testet lignende kalendere har stort sett ingen i barnehagealder klart å bygge tingene selv, fordi det ikke er de vanlige trinn-for-trinn byggeanvisningene, men bare en tegning av det ferdige resultatet.

De voksnes vurdering:

Kalenderen var akkurat som forventet. Det er mye rart småplukk som ikke egentlig oppfordrer til lek, eller kommer til å bli brukt til annet enn byggeklosser ved frilek. Noen av lukene er morsomme, men etter vår mening, altfor få. Barn i barnehagealder (og kanskje inn i skolealder også) vil trenge hjelp. Hjelp til å åpne lukene (uten å ødelegge kalenderen), hjelp til å rive av lukene (kan være lurt for da kan det bli lettere å se hva det er man skal bygge), hjelp til å åpne plastposen bitene er i (uten at de flyr i alle retninger), og ikke minst – hjelp til å bygge tingene. Helt ok påfyll til samlingen for barn som elsker Lego (Friends), men en skuffelse for mange. Som en voksen sa etter erfaringen sin i fjor: «Vi glemte å åpne lukene mot slutten».

Barnas vurdering:

– Jeg vet hva som er inni! Det er Lego Friends! ropte Johanna (snart 4 år) umiddelbart.

Det er ikke tvil om at de fleste av de store barnehagebarna kjenner til merkevaren. Kalenderen var den første vi testet, og barna åpnet lukene med stor iver.

– Du fikk en Lego! utbrøt Felix (4 år).

Felix, Theodor (5 år) og Jenny (5 år) var fort i gang med byggingen.

– Hva skal dette bli, undret Theodor seg underveis. Og han fant det vel aldri helt ut heller. For hva var det egentlig han hadde bygd?

– Dette er en rutsjebane for katten, mente Silje (3 år)

– Nei, det er et is-stup, mente Theodor.

– Se så flink jeg er til å bygge! Jeg kan hjelpe deg, Felix, sa Theodor.

Og det var ganske beskrivende. Gøy for de Lego-interesserte som klarte å bygge tingene. Ikke for de andre.

– Jeg klarer ikke å åpne! Kan du hjelpe meg? Silje klarte ikke å åpne lukene, posene, eller bygge Lego figurene.

– En katt! Maju, mjau! Heldigvis var det også ferdige figurer, og disse falt umiddelbart i smak for Silje. De andre tingene dytter hun bort.

Sander (snart 3 år) var helt uinteressert, og satt og så på mens han holdt en hest og en hund.

Konklusjon:

Best for de aller eldste barnehagebarna. Anbefalt aldersgrense er 5 år, og vi ville nok ikke anbefalt å gi den til yngre barn – med mindre de er veldig glad i og flinke til å bygge Lego. Det er mye småplukk og dill, og lite veldig spennende. Barnet vil heller ikke egentlig ende opp med noe univers, annet enn at man ser at temaet er vinter/jul.

LegoFriends_kalender_innhold
Mye smått i kalenderen fra Lego Friends i år også.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: