Cars 3

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 2803 Sist oppdatert 13.11.17
Skoletilbehør fra Cars 3-universet!

Pris: 99,-

Aldersgruppe:

Førsteinntrykket:

Kalenderen appellerer nok til små Cars-fans utseendemessig. Dette er en skrivetilbehør-variant. Det finnes også andre. På baksiden av kalenderen er det et eget ark som forteller hva som gjemmer seg bak lukene. Det kan være lurt å fjerne dette før barnet får kalenderen.

I kalenderen får barnet ni viskelær (fire med skall og fem mini-viskelær), fem stempler og 20 klistremerker. Altså – ingen direkte biler å leke med.

Kalenderen kan nok være gøy for små Cars-entusiaster som liker å tegne (og viske) og/eller skal begynne på skolen. Men kanskje greit å forberede barnet godt på hva det kan forvente av innhold?

De voksnes vurdering:

Kalenderen er laget i så tynn papp at man skal være forsiktig med åpningen av lukene for at den ikke skal bli ødelagt. Vår gikk helt i oppløsning umiddelbart. Innholdet inni sitter derimot veldig godt fast i plasten, og var vanskelig for barna å fiske ut. Innholdet er ganske puslete, og det er fryktelig mange klistremerker (av ikke så veldig god kvalitet). Stemplene kan være sølete – særlig for de minste.

Biler var det bare fire av. De er viskelær med hjul og skall. De virket egentlig ikke som noen av delene. Bilene kunne ikke kjøre særlig til tross for hjulene, og de virket dårlig som visk.

Barnas vurdering: 

– Jeg vil ha en bil! sa Silje (3 år). Og det var ganske beskrivende. Det var det barna forventet å finne bak lukene.

– Denne er rask. Den kan kjøre rolly (rally, red. anm.) sa Theodor.

– Hva heter den bilen? spurte Felix (4 år)

– Vet ikke, svarte Theodor.

Bortsett fra Lynet McQueen kjente ikke barna navnet til de andre bilene.

– Min er sint, sa Felix.

– Jeg har mye større bil enn deg, sa Theodor.

Klistremerkene havnet fort på bord og klær, og var ikke så spennende. Silje (snart 3 år) fikk stempel på fingre, genser og lepper på et øyeblikk, men det gikk heldigvis greit å vaske bort.

Konklusjon:

Her er det noen få luker som er spennende. Resten er bare fyll. Kalenderen er billig, så det er vel ikke allverdens man får for pengene. Men skal det være en kalender med skolemateriell hadde det ikke gjort noe med en blyant og linjal også? Så kunne den kanskje kostet noen kroner mer? Vi tenker at mye her vil forsvinne i søppelet i løpet av kort tid. Kjedelig kalender.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: