JulekalenderPeppa gris (Peppa Pig)

Peppa gris (Peppa Pig)

Av Babyverden 4336 Sist oppdatert 30.10.18
God kvalitet og et fint lite univers for barn som liker Peppa Gris.

Pris: 324,-

Aldersgruppe: 3+

Førsteinntrykket: 

En kalender som er ny for oss, men med kjente og kjære karakterer. Mange liker Peppa gris og familien hennes godt.

Kalenderen ser ut til å ha luker som er enkle å åpne (en var delvis åpnet i frakt). Det kan være verdt å merke seg, fordi det betyr at barna selv kan åpne lukene – noe som ofte ikke er tilfelle for svært mange julekalendre vi har testet tidligere. Ulempen er at barnet kanskje kan komme til å være litt for «flink» til å åpne luker.

Det er en nedbrettsside på kalenderen som kan fungere som en scene for innholdet.

På baksiden ser man tydelig hva som er inni kalenderen, så det kan være lurt å feste et ark over eller sette kalenderen inntil en vegg sånn at ikke spenningen forsvinner.

Innholdet ser stort sett greit ut – kjekke små figurer. Men det ser ut til å være fryktelig mange små firkantede pakker, og det spørs kanskje hvor mange dager en slik ting er gøy å få? Sykler skjønner vi ikke helt poenget med, særlig ikke når scenen og temaet er jul, aking og skøyting? Ikke kan figurene sitte på disse syklene heller. Virker som fyll heller enn ting som oppfordrer til lek.

Vi mistenker at barna stort sett bare kommer til å leke med figurene, og det er kanskje greit? Men vær forberedt på litt opp- og nedturer i reaksjonene på innholdet til de ulike lukene.

De voksnes vurdering:

Vi ble positivt overrasket. Figurene er ikke så små som fryktet, og de virker å være av god kvalitet. Lukene er gode, men tåler ikke så mye. Ivrige barnefingre kan fort komme til å rive av litt mer enn tiltenkt.

Lekene er pakket inn i plast, men i åpne poser. Dermed er det mulig for barna å få lekene ut selv. Det er noen unntak her hvor foreldre nok må hjelpe til, særlig der posene er brettet flere ganger og tapet sammen.

Barnas vurdering:

Ungene kjenner godt til Peppa Gris, men bortsett fra at lillebroren heter Georg, har de ikke helt stålkontroll på hvem alle er.

– Ja! Jeg fikk Peppa Gris!

Dette fikk vi høre flere ganger.

– Jeg fikk julenissen, ropte Sunniva (5 år)

– Nei, det er bare Pappa Gris som har kledd seg ut, kom det tørt fra Fredrik (5 år).

Erik (3 år) var veldig fornøyd med å finne en rakett bak den ene luken. Sunniva var veldig i stuss om hva stjernene skulle brukes til.

– Denne er litt kjedelig, for jeg vet ikke hva det er, var hennes kommentar.

Fredrik telte pakker.

– En, to, tre, fire, fem.

Emilia (3 år) likte denne kalenderen godt.

Konklusjon:

Barna lekte greit med innholdet, men mistet ganske fort interessen. I motsetning til enkelte andre kalendere er det faktisk ganske bra med innhold i denne. Og lekene er ikke så bittesmå (med enkelte unntak). Et godt alternativ for barn som liker Peppa Gris.


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: