FødselUnderlivshumor fra jordmormunn

Underlivshumor fra jordmormunn

Få deg en god latter! Illustrasjonsfoto: iStock
Av Maren Eriksen 3487 Sist oppdatert 27.09.11

Hva er likheten mellom en jordmor og en katt? De sitter begge tålmodig og venter utenfor musehullet.

Forbinder du jordmødre med varme, koselige kvinner med stort hjerte og omsorg, så er du på riktig spor. Men under overflaten ligger det også morsomme historier og groviser. Kanskje ikke så rart når man kommer så tett på underlivet i sitt daglige virke.

Gravid uke for uke

Vitseboka ”Frittgående høner” er en samlebok med de beste morsomhetene fra i alt fire vitsebøker i samme slag. Det er jordmødrene Lotta og Kari i Tromsø lokallag som står bak den, og inntektene går til fagutvikling for jordmødrene og til Kvinnenettverksprosjektet Mama Troll på Haiti.

– Det begynte for noen år siden da vi skulle ha stand på julemessen på sykehuset. Lotta fant ut at en sånn vitsebok kunne selge, så vi laget en. Den ble solgt side om side med både hjemmebakt brød og brystknopper i marsipan, forteller fylkesleder i Den Norske Jordmorforening, Troms,  Karen Andersen.

Slik begynner fødselen

Og her er noen av vitsene:

Det er kjent at jordmødre som regel slår seg sammen med litt puslete, små menn. Vet dere hvorfor? Jo, jordmødre synes det er helt fantastisk med ti centimeter og forventer ikke mer!

Mannen hadde insistert på å ha lyset slukket på soverommet i alle år. Etter 15 år kommer kona tilfeldig bort i lysbrysteren. Hun utbryter: ”Har du lurt meg i alle år – din impotente jævel!” ”Ok da, jeg kan forklare dildoen – så kan du forklare ungene”, svarte mannen.

Plakat utenfor sykehusets sædbank: Takk for at du kom.

Fødekvinnen var nettopp installert i beinholderne. ”Lystgass? NEI! Jeg vil ikke ha mer lyst! Aldri, aldri, ALDRI mer igjen!”

Gjett om gynekologen var strålende fornøyd da han fikk en skritt-teller i julegave!

Familien spiser middag, og sønnen spør faren: ”Hvor mange slags pupper finnes det?” ”Det finnes tre, sier faren. Når en kvinne er i 20-årene er de som fersken, runde og faste. I 30-40-årene er de som pærer, innbydende men henger litt. Etter 50 er de som løk”. ”Som løk?” ”Du får lyst til å skrike når du ser dem!” Kona og datteren lyttet til samtalen, og mislikte den sterkt. Så datteren spurte: ”Mamma, hvor mange typer peniser finnes?” ”Det finnes tre. På en en mann i 20-årene er den som et eiketre, stor og hard. I 30-40 årene som en bjørk, bøyelig, men til å stole på. Etter passerte 50 er den som et juletre”. ”Et juletre?” ”Helt uttørket og kulene er bare til pynt”.

”Jaså – du er gravid”, sa moren til datteren. ”Sånn går det når man hopper til køys med den første og beste”. ”Snille mor”, sa datteren. ”Han var verken den første eller beste!”

Anders var tiltalt i en farskapsak. Han måtte fylle ut et skjema hos lensmannen. Navn, adresse og bopel gikk greit, verre ble det med stilling. Han skrev til slutt: ”I stående stilling, mot veggen til samfunnshuset”.

Lisa spør om det er mulig å bli gravid mens man ammer? ”Ja, men det er lettere hvis barnet har spist seg ferdig. Du bare tar ham vekk fra brystet og legger ham til å sove først”.

Boka som inneholder 152 vitser koster 100 kr pluss porto og kan bestilles fra frittgaaende@gmail.com

Les også:

Morsomme episoder fra fødestua

100 ting som har endret seg etter vi fikk barn

Se filmen: What to Expect when you're expecting

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: