Er du gravid? Ikke glem å ta vare på deg selv! Minst like viktig som kosthold og trening er rikelig med ro og hvile. Kroppen din gjennomgår enorme forandringer, og det tærer på kreftene. Det er like greit å innse at ting bør skje i et litt roligere tempo enn tidligere.

Sist oppdatert: 25. januar 2005

Nå er det tid for å skjemme bort seg selv! Kjøp litt nytt og lekkert sengetøy slik at det er hyggelig å legge seg. Ta noen tidlige kvelder hvor du kryper til køys med en god bok og en kopp te. Slapp godt av, og ta hensyn til deg selv og barnet du bærer.

Sett av tid til å være snill med deg selv. Kjøp inn noen eksklusive kroppspleieprodukter. Bruk noen timer på å nyte forpleiningen. Kanskje du kan få hjelp av kjæresten din?

Eller hvis du vil slå skikkelig på stortromma, kan du jo bestille en behandling i hudpleiesalong. Du kan bestille enkeltbehandlinger for ansikt, nakke, massasje, hender og føtter. Eller du kan slå til med en pakkeløsning. Det er bare lommeboken som bestemmer.

 

Kanskje trenger du en tur til frisøren? Mange gravide opplever at håret forandrer seg under graviditeten, så en god klipp eller en hårkur kan være på sin plass.

Mange gravide ønsker å ta vare på minnene fra svangerskapstiden. En god investering er å kjøpe en lekker innbundet bok du kan skrive dagboksnotater i. Her kan du skrive ned tanker og refleksjoner og kanskje lime inn små minner. Skriv ned milepæler fra svangerskapet. Når kjente du det første sparket? Og hvordan var ultralydundersøkelsen? Tenk så morsomt for barnet å lese om den tiden han eller hun var i mammas mage!

Har du forresten fått Svangerskapsboken? Boken er gratis, og er stappfull av informasjon om hva som skjer med fosteret, mor og far underveis i svangerskapet. I tillegg har den en dagbokfunksjon for både mor og far.

En god ide er også å ta bilde av magen hver uke for å følge utviklingen. Stå på samme sted i samme positur hver uke, og la kjæresten din ta bilde av deg i helfigur. Bildene kan limes inn i et flott fotoalbum som også vil bli et minne for livet!

Hva synes du om artikkelen?  
Neste artikkelDe vanligste fødselsdagene i oktober
DEL