Gravid10 løgner folk sier til gravide

10 løgner folk sier til gravide

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 39401

Gravide får høre mye. Alle vil dele sine erfaringer og visdomsord om tiden etter fødselen. Da kan det være vanskelig å skille mellom hva som er sant, og hva som ikke er det.

1. Amming kommer naturlig
Nei, amming må læres! Både du og barnet skal lære riktig teknikk, ammestilling og dietak. Hadde det vært så intuitivt, ville vi ikke hatt behov for ammehjelpere, helsesøstre og andre eksperter på området. Synes du det er vanskelig, er dét også normalt. Men det går altså an å få hjelp.

Les også: Krev hjelp til en god ammestart

2. Amming gjør ikke vondt
Tja, dette er en sannhet med modifikasjoner. Såre brystvorter, tette melkeganger, melkespreng og brystbetennelser er slett ikke behagelig. En liten som prøver sine sylskarpe ørsmå tannebisser på brystvorten er heller ikke særlig godt.

3. Du vil aldri sove igjen!
Det kan jo føles sånn, men det er heldigvis ikke sant. Da ville man jo dødd! Barn er like ulike som alle andre mennesker – og noen sover mye, mens andre sover lite. Men ofte er det et forbigående problem. De aller fleste barn sover natten rundt – på ett eller annet tidspunkt.

Les også: 10 kjappe om leggerutiner

4. Kiloene du la på deg i svangerskapet forsvinner med én gang
Hah, liksom! Man kan jo drømme. Men selv om en del av vekten forsvinner under fødselen, er det ikke rent få mødre som sliter med de siste gjenstridige kiloene. Ofte krever vektnedgang hardt arbeid, dessverre. Selvfølgelig er det unntakene vi som regel blir servert i blogger og medier.

5. Knipeøvelser gjør underlivet som før
Joda, knipeøvelser virker bra de. Men de kan ikke utrette underverker. Noen ganger må det kraftigere lut til.

Les også: Underlivet ble ikke det samme etter fødselen

6. Strekkmerkene forsvinner hvis du bare smører de godt nok
Fra illrøde tigerstriper til grålige hudfurer. Men de har nok dessverre satt seg fast for godt. Litervis med kremer endrer ikke på sprekkene i huden – selv om mange kremer hevder at de kan trylle dem bort.

Les også: Unge får flest strekkmerker

7. Når du får babyen opp på brystet, er all smerte glemt
Det er et magisk øyeblikk når du får se den vesle babyen for første gang. Og smertene slipper jo fort taket. Men mange husker smertene ganske godt. Dessuten har du en tendens til å huske dem igjen når riene tar tak ved neste fødsel.

8. Du vil aldri kunne gjøre morsomme ting igjen!
Når du får baby vil du aldri… kunne danse rundt i undertøyet, gå på fest, dra på spennende reiser og så videre, og så videre. Tøys og tull! Babyen vil ikke hindre deg i å kose deg. Det krever kanskje litt mer planlegging og tid, men det er lite du kunne gjøre før som du ALDRI vil kunne gjøre igjen. I verste fall må du vente noen år.

9. Når babyen endelig blir født, tar sexlivet seg opp
Joda, man kan jo drømme. Og det kan være fristende å trøste gravide (og deres menn) med at sextørken snart nærmer seg slutten. Men søvnmangel, amming, svetting og en baby som skriker bidrar sjelden i positiv retning for sexlivet. Men ingen regel uten unntak…

Les også: Kjærestetips for nybakte foreldre

10. Det blir lettere
Det blir annerledes. Men lettere? Hver alder har sin sjarm, heter det. Du blir tryggere på deg selv som forelder, og lærer å kjenne barnet ditt bedre. Men det dukker jo stadig opp nye utfordringer. Men kanskje blir det mindre skummelt?

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: