GravidHan tok farskapstest bak ryggen min

Han tok farskapstest bak ryggen min

Eli spilte med åpne kort om usikkerheten, og hadde aldri trodd at kjæresten skulle gå bak ryggen hennes. Ill.foto: Crestock
Av Av Heidi Elin Nupen 8166 Sist oppdatert 24.07.12

Eli (25) hadde slått seg til ro med at Herman var faren til sønnen. Så slo bomben ned.

– Ja, jeg er en av de som har vært usikker på farskapet til sitt yngste barn. Jeg traff igjen en gammel flamme, samtidig som jeg drev og flørtet med en annen. Jeg var singel og levde livets glade dager. Da jeg fant ut at jeg var gravid, var jeg ca 8 uker på vei. Jeg prøvde å regne meg tilbake i tid flere ganger og hver eneste gang landet jeg på at det var min gamle flamme sin lille spire som vokste på innsiden av meg, sier Eli (25).

Les også: Når det er usikkerhet rundt farskapet

Eli valgte å være åpen. Hun informerte begge mennene som kunne være aktuelle som fedre, og forklarte hvordan situasjonen var. Den gamle flammen tok på seg ansvaret, samme hvem som var faren. 

Herman mente gutten ikke lignet på ham
–  Men da gutten ble født, fikk han mistanker om at han ikke kunne være faren. Han så ikke noen likhet med seg selv og krevde DNA-test.

Det ville ikke Eli gå med på, og hun sa nei. Kjæresten maste fram og tilbake i halvannet år, men hun ga seg ikke. 

Les også: Holder hemmelig barnets kjønn

– Plutselig en dag fikk han en telefon om at han måtte komme til sine foreldre. Jeg tenkte at det måtte være noe viktig. Da han kom tilbake, slengte han noen papirer i fanget mitt. Faren hans hadde hjulpet ham å ta munncelleprøver fra sønnen min og ham selv, en kveld jeg var på skolen. Nå hadde de fått resultatet av analysen i posten. Jeg fikk sjokk.

Eli sier at hun ikke i sin villeste fantasi hadde sett for seg at han ville gjøre det bak ryggen hennes.

– Han hadde jo tatt på seg farskapet og var pappaen hans. De hadde knyttet sterke bånd. Og jeg hadde jo vært nesten helt sikker på at Herman var faren.

Sønnen holder på å bli kjent med den biologiske faren
Herman pakket tingene sine og krevde at NAV slettet han som far på papiret. En juridisk test måtte til, og denne gangen ble både hun, sønnen og de to mulige fedrene testet. Den andre mannen fikk bekreftet at han var sønnens far.


Les også: Gravid mot mannens vilje


Les også: Jeg ble far mot min vilje


-  I dag er jeg veldig glad for at det er han andre som er faren hans, og litt etter litt blir de kjent med hverandre. Ennå er det en bli-kjent-prosess som må få ta den tiden som behøves. Det er flere søsken – på begges sider - og vi vil ikke at ting skal skal gå for fort, sier Eli. 


Navnene er endret for å ivareta alles anonymitet i saken


 


Diskuter saken på forumet


 


 
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: