Det er deilig med ferie! Ikke alle bryr seg om aktiviteter i snøen, men mange velger å reise vekk for å få litt forandring fra hverdagen. PC, kontorpult og avtalefrister byttes ut med frihet!

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Frihet til så mangt – også til andre bevegelser. Det passive, stillesittende livet passer svært dårlig for en voksende mage. En helg på fjellet kan nettopp være den sjansen du trenger for å få et lite pusterom akkurat nå.

Mange gravide spør om de kan gå på ski. Selvfølgelig kan de det. Har du litt bekkenløsningsplager, bør du imidlertid passe på å ikke ha “bakglatte” ski. Be din “personlig smører” være ekstra omhyggelig med valg av smurning. Det vil hjelpe.

Det er heller ingen grunn til å velge bort alpinbakken, skulle du foretrekke den. Størrelsen på magen bør være med på å avgjøre hvilken vanskelighetsgrad du velger i bakken. Sort bakke er vel neppe å anbefale. Likeledes bør du vite at du har gode skiferdigheter og god balanse. Et fall rett på magen er uheldig, og bør ikke forekomme.

Det viktigste er selvfølgelig hva du føler deg komfortabel med. Dette er ikke tiden til å sprenge grenser og sette nye personlige rekorder. Kanskje velger du deg noen småturer på bena og er lykkelig bare ved å være utendørs?

Her er noen spørsmål jordmor Monica tidligere har svart på angående skigåing med gravide mager:

Skigåing i påsken

Ski slalom

Skigåing i svangerskapet

Knall og fall

Skigåing

Hva synes du om artikkelen?