Har du drømt at du fødte sjulinger eller kanskje at du fødte katter? Det er vanlig å drømme mye og livlig i svangerskapet. Drømmer er spennende og kan gi en god latter, men også en real støkk.

Sist oppdatert: 10. desember 2008

Et svangerskap byr på enorme omveltninger og ikke minst skaper det stor tankevirksomhet. Også underbevisstheten får mer å arbeide med enn vanlig og det resulterer i mystiske drømmer.
 
Forstyrrende eller morsomme
For noen kan drømmene virke forstyrrende under svangerskapet, spesielt dersom de er urasjonelle, forferdelige og vanskelige å forstå. Andres drømmer kan derimot være av den riktig koselige sorten og virke helt reelle. Et eksempel er å våkne, tro en har født og lure på hvor i alle dager babyen er!
 
Koselige eller skremmende – drømmeverdenen hjelper oss å bearbeide inntrykk og håndtere livene våre.
– Drømmene holder oss friske, det er det som er så fantastisk med dem, sier jordmor Monica Moland.
Menn drømmer også
For de som sliter med drømmene sine eller er bare er spesielt interessert, kan det være en god idé å ha noen å dele dem med. Det gjør drømmene mindre skremmende og mer forståelige.
– Husk at menn drømmer også! Og de drømmer spennende, spesielt i denne tiden, påpeker Moland.
Å fortelle hverandre om drømmene, gir mulighet til å ta del i hverandres følelsesliv på en spennende måte.
 
Forsøk å gripe fatt i det du drømte med en gang du våkner, da husker du det best. Ligg og slapp av i sengen og ”hent” drømmen tilbake.
– Jeg pleier å oppfordre gravide til å skrive ned hva de har drømt når de våkner. Jeg tror drømmene kan fortelle oss mye. Den som eier drømmen er den som best kan tyde den. Drømmene kan for eksempel hjelpe den gravide til å se hva hun egentlig er opptatt av. Eller å finne frem til hva vi fortrenger og er redde for
 
Drømmedagboken kan komme til nytte nå, men også bli morsom å lese senere!
 
Del dine drømmer…
En vordende mor drømte hun fødte og ut kom en mobiltelefon. En annen hadde en glidelås på magen der hun hentet ut babyen og koste med den når hun var i enerom. Møtte hun andre, måtte hun skynde seg å legge den på plass i magen igjen! En tredje drømte at hun fikk et barn som hadde tenner og kunne snakke fra første stund.
 
Har du drømt noe morsomt, skremmende eller spennende? Fortell om det ved å legge inn en kommentar!
 
Kilder:
Svangerskapsboken
Jordmor Monica Moland
Nettdoktor.no
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?