FødselSmertelindringSmertelindring med medikamenter

Smertelindring med medikamenter

Av Babyverden 5034 Sist oppdatert 05.03.12

Fødsel er forbundet med smerte, selv om opplevelsen av smerten vil variere fra kvinne til kvinne og fra fødsel til fødsel. Har du tenkt på hvilke ønsker du har om smertelindring når du skal føde?

Hvilken smertelindring du får tilbud om, vil være avhengig av hvor du velger å føde, dine egne ønsker, når i fødselsforløpet du har behov for smertelindring, hvordan fødselen forløper, og hvordan barnet har det.

Les alt om smertelindring

Normal smerte
En av årsakene til at mange kvinner opplever fødselen som svært smertefull, kan være at de er uforberedt på intensiteten i fødselsarbeidet. Å føde barn er vel så mye hardt arbeid som smerte! Kunnskap om fødselen, hva du selv kan gjøre for å møte riene, samt tillit til deg selv og dem rundt deg, er avgjørende for hvordan du vil oppleve og takle din egen fødsel. Jordmoren eller legen din kan være en god samtalepartner når du skal forberede deg til fødselen.

Hva finnes der jeg skal føde?
Hvilke smertestillende midler du vil få tilbud om, avhenger blant annet av hva som tilbys på ditt fødested. Derfor er det lurt å sette seg inn i hvilket tilbud du får der du skal føde, og tenke på hva du ønsker av det som tilbys. Snakk med jordmoren eller legen du går til kontroll hos - de pleier å ha oversikt.

Epidural tilbys kun ved fødesteder der det er narkoselege til stede, det vil i praksis si på sykehus.

Les også tatovering og epidural

Skal du på innskrivingssamtale på sykehuset, kan du gjerne fortelle om ønskene dine om smertelindring. Du kan også levere et brev med dine ønsker.Les mer om medikamentell smertelindring i Fødselsboken. Den får du tilsendt i god tid før termin etter å ha meldt deg inn i Babyverden.

Les også:


Smertelindring med medikamenter


10 kjappe: Smertelindring under fødselen


Hvordan arbeide med fødekreftene?


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: