FødselDenne fødselsvideoen er mer enn 101 millioner ganger

Denne fødselsvideoen er mer enn 101 millioner ganger

Simone Thurber fikk sin drømmefødsel da hun fødte sitt fjerde barn i den australske regnskogen. Foto: Skjermdump fra YouTube
Av Babyverden 73177

Etter at 50 hadde sett fødselsvidoen hennes, tenkte Simone Thurber "OMG, vennene mine har sett meg helt naken." Etter 500 var hun sjokkert. Nå har videoen passert 101 millioner visninger.

Videoen av Simone Thurbers fødsel ble publisert på YouTube i februar 2013. Og det er en fødselsvideo utenom det vanlige. Helt naken, nede ved en elvebredde og omgitt av familiemedlemmer i vakker natur i australsk regnskog, føder Simone Thurber sitt fjerde barn. Nesten hele fødselen gjennomfører hun uten noen form for hjelp – og det er hverken jordmor eller lege i nærheten.

I en artikkel i Daily Mail fra juli 2016 forteller Thurber at hun aldri hadde forventet så mye oppmerksomhet rundt videoen. Grunnen til at hun la dette ut på YouTube, var at hun ønsket å vise hvordan det var å føde ute i naturen. Thurber er selv doula, og sier at hun ikke er en hippie-mamma. Men hun ønsket å føde sitt fjerde barn borte fra pipende maskiner og sykehusmiljø.

Egentlig ønsket Thurber å føde på en strand, men dette gikk dessverre ikke fordi det da var invasjon av maneter langs denne delen av den australske kystlinjen. Men de fikk låne et hus ved regnskogen i Queensland, og fant en elv i nærheten. To timer etter at hun ankom drømmeplassen for fødselen, kom datteren Perouze til verden.

– Solen skinte, vi var ved elven og vi hadde en ny baby. Det tok to timer til før morkaken ble født. Da vi kom tilbake til huset til vennene våre, tok jeg av en bit og laget morkake-smoothie, forteller Thurber til avisen.

Videoen er hentet fra YouTube.

Ifølge Daily Mail bestemte Thurber seg for å poste videoen på YouTube på datterens første bursdag. Dette skulle være en gave til Thurbers partner, og hun forventet ikke at andre enn noen få familiemedlemmer kom til å se fødselen. I mai 2021 har videoen blitt vist mer enn 101,1 millioner ganger.

Datteren er i dag ei jente i skolealder. Thurber bor i Utah i USA og er gift på ny, etter at partneren hennes døde av kreft.

– Vanligvis forteller jeg ikke folk om videoen. Men min nye mann bringer det opp, og det setter i gang en diskusjon, sier Thurber til avisen.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: