Fødsel12-åring var jordmor da lillebroren ble født

12-åring var jordmor da lillebroren ble født

Å ta imot lille Cayson er det største 12 år gamle Jacee har opplevd. Alle foto er gjengitt med tillatelse av Dede Carraway.
Av Janet Molde Hollund 22518 Sist oppdatert 29.08.17
12 år gamle Jacee var på fødestuen da moren skulle føde hennes andre lillebror. Da legen spurte om jenta kunne tenke seg å ta imot den lille gutten, var hun ikke vanskelig å be.

Bildene av en tårevåt og rørt 12-åring kledd i blå sykehusklær og lange gummihansker gikk viralt etter fødselen i juni 2017. Sammen med fødselslegen fikk Jacee hjelpe sin egen lillebror til verden.

– Det var ikke planlagt, og heller ikke min idé. Legen vår spurte Jacee der og da, og hun var så glad for at hun fikk lov, sier mamma Dede Carraway til Babyverden. Hun forteller at lille Cayson kom til verden ved Baptist Medical Center i Jackson, Mississippi, 6. juni.

Tv-kanalen FOX40 sier at Jacee sto bak moren, og at hun gråt fordi hun gjerne ville se fødselen bedre. Det var da legen kom med forslaget om at hun i stedet for å se på heller kunne komme og hjelpe ham. (Se video nederst i artikkelen)

12-åringen fikk hjelpe til med alt, og hun fikk klippe navlesnoren.
– Fødselen til Cayson var det beste øyeblikket i livet mitt, sier Jacee til tv-kanalen.

Jacees stefar tok de rørende bildene, som ble delt på Facebook kort tid etter fødselen. Ting tok helt av da familievenn og singer/songwriter Nikki Smith, som har nærmere 30.000 følgere på Facebook, delte bildene.

I en kommentar dagen etter delingen skriver Nikki Smith at hun er så glad for at Jacee blir sett over hele verden. Hun sier at selv om ikke alle er enige i at jenta skulle hjelpe broren til verden, så var det et nydelig øyeblikk som alltid vil bli husket både av Jacee og moren.
– Fødsel er en naturlig prosess, og det var absolutt ikke noe galt i å la datteren få være vitne til dette nydelige øyeblikket. Det er ikke for alle, men Jacee var en rockestjerne og hjalp til med å ta imot en nyfødt. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men det ville aldri jeg gjort da jeg var 12, skriver Smith.

Mamma Dede sier til Babyverden at hun aldri har hørt om barn som tar imot søsken. Det ble mye oppmerksomhet etter fødselen. Så mye at hun ikke klarte å følge med.

Dede synes det var veldig flott å ha datteren med da hun ble trebarnsmamma.
– Å se Jacees ansikt hjalp meg gjennom fødselen. Jeg ble definitivt mer avslappet, forteller hun.

Ifølge Dede er Casyon hennes siste barn. Jacee har nå to små brødre, og de betyr begge alt for henne. Det kan vel være at hun har fått et ekstra sterkt bånd til lillebroren hun selv tok imot? Kanskje har opplevelsen også gjort at Jacee nå drømmer om å bli noe annet enn det opprinnelige ønsket, som var veterinær.

– Ja, nå ønsker hun å bli fødselslege, avslutter moren.

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: