Fredag 20. mars. I dag var endelig den store dagen! Jeg skulle endelig bli satt igang, pga høyt blodtrykk, protein i urin, veldig hevelser, og utslitthet! Jeg sto opp tiidlig denne dagen, ville ha alt klart, dusje, og spise god frokost før vi reiste utover. Klokken 08.30 var vi framme på sykehuset.

Sist oppdatert: 24. april 2009

Jeg kjente at jeg grua meg veldig! Men jeg gledet meg utrolig masse til å se guttene! Det tok ikke lange tiden før jeg fikk første modningspille. Da måtte ligge stille i 2 timer, før jeg måtte opp og gå masse. Og det var lettere sagt enn gjort, med de hevelsene jeg hadde, og så var det ganske tungt å gå med den magen!

Jeg kjente ingen endringer.. Ble sjekket ved 15.00 tiden, og såvidt åpning! Så da fikk jeg ny pille og igjen måtte jeg ligge i 2 timer. Nå fikk jeg heldigvis sove litt. Ved 19.00 tiden begynte jeg å få rier, men selvfølgelig uregelmessige. Men vondt – det hadde jeg !

Ved 22.00-tiden skulle jeg bli sjekket igjen. Og ingen endringer hadde skjedd!! Utrolig skuffet ble jeg.. Men ingenting å gjøre med det! Nå var det å få smertestillende og prøve å sove litt, noe som funket i noen timer…

Lørdag 21. mars.
Jeg ble vekket kl 09.00, det var legen som skulle sjekke meg igjen. Og nå var det 1 cm åpning! Så da var det ny pille igjen, og ligge stille i 2 timer..Fortsatt hadde jeg uregelmessige rier, og kjente at jeg bare ble mer og mer sliten. Jeg prøvde alt jeg kunne å gå mye! Var jo det som skulle hjelpe.. Men det var begrensa hvor mye jeg orket å gå også.

Klokka ble endelig 15.00 og det var tid for ny sjekk. Men nok engang hadde det ikke skjedd noe! Ny pille og ligge i 2 timer.. Og etter det skjedde det ingenting! Absolutt ingenting! Jeg hadde ikke vondt i det hele tatt!!

Søndag 22. mars.
Nok en dag ble jeg vekket kl 09.00 for ny sjekk.. Og hadde det skjedd noe mer?? Neeida! Fortsatt bare 1 cm åpning! Nå fikk jeg ingen ny pille heller.. De ville ikke gå for fort fram, for det kunne gå utover ungene også. Så i dag ble jeg sendt hjem på perm fram til morgenen etter.

Mandag 23. mars.
Vi dro ut på føden igjen! Kl var bare 08.00 og jeg var sliiten! Jeg ble lagt rett inn på føde-rommet, for å bli sjekket.. Nå var det 1 og en halv cm åpning! Og igjen, ny pille!!! Nå hadde jeg fått ei ny jordmor og hun var overbevist om at jeg skulle få ungene denne dagen. Hun var såå klar for å ta dem imot og gledet seg masse. Dette gjorde at jeg fikk enda større forhåpninger! Men nok engang skjedde ingenting..

Ny pille fikk jeg ca 15.00. Nå var jeg temmelig lei disse pillene og ville bare hjem! Ville ikke mer..orket ikke mer! Jeg var jo mer utslitt nå enn før jeg ble satt igang! Jeg angret på alt, og alt var helt jævlig.. Men jeg hadde heldigvis en kjempe støttende kjæreste som fikk meg «på beina» igjen.

22.00 ble jeg igjen sjekket.. og ingen forandringer! Nå fikk jeg beskjed om å ta smertestillende og noe å sove på.. For dagen etter skulle de ta vannet mitt!! Og det hadde jeg ventet på leenge! Så jeg tok gladelig imot smertestillende, og fikk en god natt med søvn.

Tirsdag 24. mars.
Jeg våknet kl 06.00! Var kjempe klar for at de skulle ta vannet og endelig få fortgang på dette! Men legen kom ikke før kl 09.00 for å sjekke meg. Nå var alt annerledes.. Mye utstyr ble funnet fram, to jordmødre måtte være der og jeg var overlykkelig! Men det varte ikke i mange minuttene.. Fortsatt 1 og en halv cm åpning, men hodet til Elias lå for langt oppe!! Nok en skuffelse.. Nå kom tårene, og det stoppet ikke med det første.. Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle gjøre!

Det ble ingen nye piller.. Jeg fikk bare beskjed om å gå mye, og slappe av så mye som mulig.. Måtte jo lade opp til fødselen! Og de mente jeg ble bedre av dette??

Onsdag 25. mars.
Nok en dag ble jeg vekket og sjekket.. Nå var det NESTEN 2 cm åpning! Og hodet lå lenger ned! Jeg fikk beskjed om å gå ut og gå så mye som mulig og være i masse bevegelse, fram til neste sjekk, for DA skulle de ta vannet mitt! Så da ringte Thors til mamma og tante Anita, så vi kunne dra på senteret en tur. Jeg fikk kjøpt meg litt nye klær, og litt småting til guttene.

15.00 var vi tilbake.. Nå kom ei ny jordmor og pratet med meg. Jeg brydde meg ikke så mye om hva hu sa, jeg var mest opptatt av å vite når legen kom og tok vannet mitt! Men da kom nok en skuffelse.. «Du blir ikke tatt vannet på i dag du.. Sånt gjøres ikke på ettermiddagen/kvelden» NÅ begynte jeg å bli sint! Det ble Thors, mamma og tante Anita også! Dette kunne vel ikke fortsette?? Men var visst ikke noe de fikk gjort noe med.. Jeg måtte bare ta en dag av gangen!!

Torsdag 26. mars.

Jeg stod opp tidlig for å få tak i legen jeg har hatt hele svangerskapet og som ville sette meg igang. Han kom ikke før ved 10.30 tiden. Men bedre seint enn aldri!

Han hadde bestemt seg for å sette meg på dobbel kur i dag! «Du tuller nå!?» var det første som kom ut av meg..med tårer! Jeg klarte å hulke fram: «Hvorfor kan dere ikke bare ta keisersnitt!?» Og det var han kjempeenig i, for han regnet med at det kom til å ende med keisersnitt uansett!! Og det ble sagt nå!??

NÅ skulle det ihvertfall skje! Men jeg trodde absolutt ikke på det.. Jeg hadde blitt skuffa såå mye den siste uken. Klokka 14.00 ble jeg kjørt inn på operasjonsstua.. Jeg kjente hjerte dunka og jeg var helt «borte». Det ble så uvirkelig for meg.. Skulle det virkelig skje nå? Var det nå jeg skulle få guttene mine?

Det var mye som skjedde! Masse ledninger, nåler, leger og alt! Tror ikke jeg fikk med meg noe som ble sagt.. Husker ikke noen av de jeg hilste på! Jeg skulle få spinalbedøvelse. Hadde gruet meg til det eller epidural hele svangerskapet, men nå dreit jeg i det.. Jeg ville bare bli ferdig!

Men igjen oppsto det ting! Spinalbedøvelsen var vanskeligere å sette enn de hadde trodd.. Etter 12 stikk og 14 lokalbedøvelser (!!) prøvde de med epidural, som gikk på 1.forsøk!!

Og nå var det virkelig igang.. Det var helt uvirkelig å ligge der og vite at NÅ skjærer de i meg! 15.37 kom Elias! Å guud som jeg husker det første skriket hans enda! Det var helt utrolig! Tårene presset på med engang, både på meg og Thors. Det var Thors som fikk Elias med engang, og bare holdt han inntil ansiktet mitt. Helt herlig å kjenne han inntil meg, selv om det bare var ett par sekunder!!

15.38 kom Lucas. Han ble tatt rett inn på et annet rom, for han gråt ikke. Men det tok ikke lange tiden før de kom tilbake med begge to, men igjen bare noen sekunder. Nå var det Thors som fikk med seg guttene opp på rommet, mens jeg ble syd igjen, og ble lagt inn til oppvåkning i 4 timer!! Det er de lengste 4 timene i hele mitt liv!! Jeg lå bare å tenkte på guttene..

20.10 ble jeg trillet opp på rommet igjen! Det ordentlig første møte med guttene var helt ubeskrivelig! Det beste som har skjedd meg! Jeg har ikke ord på hvor stolt jeg er.. MINE sønner!

Elias: Født 26.mars 15.37. 3090gram, 48cm lang og 35cm rundt hodet.

Elias

Lucas: Født 26.mars 15.38. 2500gram, 48cm lang og 33cm rundt hodet.

Lucas

Verdens vakreste gutter!

Elias og Lucas

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFødselen startet en måned før gutten kom!
Neste artikkelFødsel i Fredrikstad
DEL