Tidlig i svangerskapet ringte min mor til legevakta fordi jeg hadde så vondt i magen. Jeg ble lagt inn på sykehuset for flere undersøkelser. Flere leger skremte meg med at det kunne være abort eller en form for betennelse. Jeg skulle bli mamma for første gang og ble enda mer redd…

Sist oppdatert: 14. november 2008

Dagen etter ville de ha meg på innvendig ultralyd, og da kom det store sjokket: ”Det er ingenting farlig her, du venter bare tvillinger”. Tankene strømmet på og det gikk ikke opp for meg med det første. Jeg var så i sjokk da jeg gikk opp på føden igjen at jeg gikk på veggen. Flere kom inn på rommet og gratulerte med tvillingsvangerskap.

Jeg ringte samboeren min som var i Bodø. Da jeg fortalte dette til ham, holdt han på å miste ei flaske han stod med i handa. Han ble ganske sjokkert han også! Resten av svangerskapet gikk problemfritt. Jeg var på ultralyd flere ganger og fikk sett babyene i magen.

En måned før termin var vi på ultralyd. Jordmor målte babyene, og så at den ene var en del større enn den andre. Hun ville derfor ha meg til Bodø resten av svangerskapet. Jeg fikk ikke vite så mye mer enn det, og det gjorde meg på nytt redd og usikker. Samboeren min fikk ikke reise sammen med meg med på flyet. Hvis vi kjørte selv fikk vi dekket utgifter, derfor gjorde vi det isteden. Jeg klarte ikke tanken på å reise alene.

Da vi kom til Bodø på en fredag ble vi innkvartert på sykehushotellet over helgen. Jeg skulle bare opp på føden hver dag for å ta prøver. Mandag fikk vi møte en lege. Hun tok ultralyd og sjekket meg. Så gikk hun for å snakke med en annen lege. Da hun kom tilbake sa hun at de ville hente barna ut, mens de ennå hadde det bra. Hun spurte så om det passet tirsdag morgen,  eller om vi hadde andre planer. Oi, tenkte vi. Dette kom som et sjokk til på oss. Samme tid neste dag skulle vi bli foreldre!

Det ble planlagt keisersnitt og samboer fikk være tilstede. Dette var så nytt for oss at vi ikke klarte å tenke klart ennå, men ut kom det to skjønne gutter med 2 minutters mellomrom.Storebror var 1812 gram og 43 centimeter, mens lillebror var den som hadde tatt næring fra storebror. Han veide 2320 gram og var 45 centimeter lang.

Det viste seg å være eneggede gutter. Vi fikk bare se den ene før de tok dem ned på prematuravdelingen. De trengte ikke mye annet enn litt ekstra varme, og å bli matet med sonde den første tiden. Guttene fikk navnene Jan-Henrik og Krister-Andre. Nå er de snart 3 år!

Mamma og Krister-Andre

Pappa og Jan-Henrik

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel48 timer – så var det gjort!
Neste artikkelDa Zuzebi så dagens lys
DEL