Jeg grudde meg lite til fødselen, og trodde alt skulle gå bra, men det gjorde det da ikke. Den 28. mars kl 22.15 gikk slimproppen etter å ha gått 15 dager over tiden, rett etterpå begynte jeg å kjenne svake rier, som kom ganske uregelmessig. I løpet av natten ble de sterkere og vondere...

Sist oppdatert: 24. april 2009

Jeg fikk ikke sovet noe den natten, og gikk inn og ut av dusjen hele natten. Kl 10.00 den 29. mars møtte vi på sykehuset for en sjekk. De skulle se om de skulle sette meg igang eller ikke, da hadde jeg bare 2 centimeter åpning, og ble sendt hjem igjen.

Kl 14.00 kom vi opp igjen og da var det 4 cm åpning. Da ble jeg lagt inn og begynte å få drypp. Riene ble verre og verre, og jeg var kjempesliten etter natten, så jeg lurte litt på hvordan dette skulle gå. Jeg lå for det meste i sengen og gikk en tur på do innimellom. Fra 4 cm til full åpning gikk det forsåvidt ganske kjapt syntes jeg. I åttetiden om kvelden begynte jeg å kjenne at jeg måtte skikkelig presse, og da trodde jo jeg at dette skulle gå kjapt og gale. Men nei da, gutten satt bom fast, og jeg var altfor sliten til at jeg klarte å presse skikkelig. Klokken 21.10 fikk jeg epidural (takk gud) og nå skulle legen prøve med sugekopp. Han ga det tre forsøk så ga han opp, jeg kjente enormt presstrang, men jeg fikk det ikke til, klarte ikke holde mitt eget hode engang!

Kl halv elleve ble jeg kjørt opp på operasjonssalen for å få haste-keisersnitt og jeg måtte ligge og holde igjen press-riene som var enormt sterke. Det var ikke lett! Kl 23.15 den 29 mars, kom lille Kevin til verden. Han var 3750 gram og 51 cm.

På oppvåkningen ante jeg ingen fred og fare, da jeg plutselig måtte inn igjen å operere to ganger. Så ble jeg fløyet til Haukeland sykehus for å bli operert to ganger til. Det viste seg at jeg hadde indre blødninger. Det var noe som hadde sprukket under press-riene,som visstnok var veldig vanskelig å finne. Etter tre og en halv uke på sykehus fikk jeg endelig lov til å reise hjem med min lille familie!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVondt arrvev etter fødsel
Neste artikkelFødselen startet en måned før gutten kom!
DEL