I løpet av hele svangerskapet gikk jeg rundt og håpet på en lett og rask fødsel, var engstelig for smertene og tanken på hvordan et lite menneske skulle komme ut der nede!

Sist oppdatert: 21. februar 2008

Den 29.12.07 bestemte lille Madelene at hun skulle ut i verden, og gjett om hun hadde det travelt! Terminen min var 4. januar så jeg håpet at hun kom i januar og ikke i desember, det er jo så kjedelig å ha bursdag så sent på året…

Klokken 06:30 våknet jeg av litt stikking i korsryggen men det var ikke direkte vondt så jeg tenkte ikke noe over det og hoppet ut av senga og inn i dusjen. Da jeg hadde stått der en stund så kjente jeg plutselig at nå begynte det å skje ting, det begynte å verke litt der nede så plutselig kjente jeg at hodet var nesten ute!

Jeg tenkte at nå må jeg bare presse alt jeg har så smertene forsvinner, og jeg presset alt jeg hadde av krefter og vips kom hun ut! Dette skjedde på gangen av alle plasser for jeg rakk ikke å gå inn på soverommet mitt fra badet og jeg tok henne imot selv. Hele fødselen tok ca 10 minutter, fra jeg våknet om morgenen til hun var født!

Så jeg fikk det jeg håpet på, en lett og rask fødsel. Jeg syns kanskje det gikk litt vel raskt for jeg fikk ikke med meg helt hva som skjedde egentlig, det var et stort sjokk. Etter hun var født la jeg henne ned på gulvet og ropte på de andre som lå og sov i huset, de hadde tydeligvis ikke fått med seg noe av det som hadde skjedd. Det var ikke så rart for jeg laget ikke en eneste lyd når jeg fødte, merkelig nok!

Jeg ble bare stående der og se på babyen som pappa nå hadde pakket inn i en handduk og holdt i armene sine, var helt sjokkert og skjønte ingenting. Navlestrengen var kort og slet rett av under den litt dramatiske fødselen. Etter en liten stund kom ambulansen og hentet oss, morkaken puttet de i en kiwi pose!

Jeg glemmer aldri jordmoren som kom springende etter oss når vi ble trillet inn på akuttmottaket med et kiwi handlenett og ropte «dere glemte kiwiposen med morkaken!»

Jordmødrene på sykehuset tok seg godt av oss og den ene jordmoren etter den andre var like forbauset når de hørte om fødselen

Det var min fødselshistorie som var litt utenom det vanlige (vil jeg tro).

Send din fødselshistorie til babyverden@sandviks.com og bli med i trekningen av flotte premier. Husk å legge ved bilde av den nyfødte.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?