Bonnie var lei av retusjerte bilder, og laget et nettsted som fortalte sannheten om kvinnekroppen etter en graviditet. «The shape of a mother» skjuler ingen ting. Her deler mødre sine private bilder – av flotte kropper i alle fasonger.

– En dag jeg satt på restaurant og spiste frokost, gikk en kvinne med et lite barn i bilstol forbi. Da hun løftet bilstolen opp for å komme mellom bordene, skled skjorten hennes litt opp. Jeg så at selv om hun hadde sunn vekt og trent kropp, så hadde hun ekstra hud hengende rundt magen akkurat som jeg har, forteller Bonnie Ratcliff Crowder.

Kvinnekroppen – en godt skjult hemmelighet
Det gikk opp for den amerikanske tobarnsmoren at kvinnekroppen etter en graviditet er en av største hemmeligheter vi har i dag.
– Vi ser bare kvinnekropper som er retusjerte og perfekte. Og hvis vi ser litt annerledes ut, skjuler vi kroppen og er redde for å bli sett. Det får meg nesten til å gråte. Vi snakker om pupper som henger og andre kroppsdeler som har endret fasong, men ingen ser dem. Og hvis vi gjør det, er det på en komisk måte og det blir gjort narr av kroppen som har skapt og gitt næring til barna våre, sier Bonnie.

 

Vil at mødre skal akseptere forandringene

Bonnie Ratcliff Crowder

I 2006 startet Bonnie nettstedet «The shape of a mother». Her kan alle kvinner, uansett alder, fasong, størrelse og nasjonalitet, dele bilder av kroppene sine. På den måten vil ikke mammakroppen lenger være en hemmelighet.

– Nå kan vi endelig se hvordan kvinner virkelig ser ut – uten retusjering og plastisk kirurgi, sier Bonnie.

På nettsiden ber hun kvinner dele bilder av blant annet mager, rumper og pupper. Og mange har tatt utfordringen. I ulike kategorier ligger det personlige beretninger og bilder. Bonnies håp er at dette får mødre til å akseptere at kroppen har forandret seg – og at det er helt normalt.

«Redd for å se ned»
En av de som nylig har skrevet på nettsiden, er 24 år gamle Ana. For fire år siden ble hun mamma til ei lita jente, og hun mener at fire år burde være lang nok tid til å lære å akseptere forandringene. Men slik er det ikke.
– Jeg elsker datteren min over alt, men det tar ikke bort det faktum at jeg er 24 år og redd for å gå i bikini på stranden. Det er så mange ting jeg ikke kan ha på meg lenger, og det er definitivt noe jeg alltid har i bakhodet, forteller hun.

Takker mødre for å vise vei
Ana forteller at hun har brukt mange timer på å lese om kjendismødre som har fått tilbake kroppen sin bare en uke etter fødselen. Og mange venner har også fort blitt sitt gamle jeg – men ikke hun. Hvorfor, lurer hun.

Men etter å ha lest mange historier på «The shape of a mother», og tårer har trillet, håper å være på rett vei.
– Takk, damer, for å vise meg hvem jeg ønsker å være. Den fryktløse mammaen som kan lære datteren sin at vi er nydelige, sier Ana.

Se Anas bilde og fulle tekst her.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?