GravidGutt eller jenteFinn ut om det er en gutt eller jente i magen

Finn ut om det er en gutt eller jente i magen

Hva sier magefølelsen om kjønn? Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Maren Eriksen 55069

Må man egentlig vente til ultralyden eller fødselen for å få vite om det er en liten jente eller gutt som bor i magen? Kjønnet har jo vært bestemt helt siden unnfangelsen. Eller kanskje til og med lenger? Lyst til å finne det ut i dag? Ta en titt da vel!

Allerede i befruktningsøyeblikket er det bestemt mye om babyen din. Ting du ikke kommer til å finne ut av på flere måneder – som øyefarge, hårfarge, om hun har arvet smilehullet ditt, eller pappas kløft i haken. Men kjønnet – det kan du finne ut lenge før – kanskje. Her presenterer vi noen måter for å komme litt nærmere svaret, og selv om vi ikke kan love deg å få et sikkert svar, kan det være morsomt å prøve det ut!

Gjemmer det seg en liten jente i magen?Les også:

Ni gode grunner til å ikke finne ut om du venter gutt eller jente

Fikk vite at hun ventet jente – ut kom Tobias

– Jeg ville helst ha ei jente

Allerede bestemt før dere i det hele tatt har hatt sex
Embryoet er bare på størrelse med et punktum, men er allerede en liten gutt eller jente. Skal vi tro på det kinesiske fødselskartet er det ikke tilfeldig at det var nettopp guttesædcellen eller jentesædcellen som vant akkurat dette kappløpet. For konkurransen var rigget – resultatet allerede bestemt ut fra kalendermåned og mors alder ved unnfangelsen.

Er du mellom 24 og 28 år gammel, kan du for eksempel forvente at babyen som blir unnfanget i mai blir ei jente. Er du mellom 30 og 35 år har du enda bedre tid på deg til å unnfange ei jente – sjansene for å unnfange en gutt i år er nemlig små fram til november/desember, med mindre du er 33 eller 35 og blir gravid i august.

Har du barn fra før eller har fått vite kjønnet på ultralydundersøkelsen? Sjekk om det kinesiske fødselskartet stemmer!

Slett ikke tilfeldig om det blir gutt eller jente
Om det er guttesædcellen eller jentesædcellen som vinner, er slett ikke så tilfeldig som mange tror – i hvert fall om vi skal tro på forskning. Sædkvaliteten påvirkes av mye fra rusmiddelbruk til kosthold og hvilket undertøy han bruker. Er testiklene for eksempel litt varmere enn de bør være, er det nesten bare jentesædceller som overlever. Hvor lenge har han ”samlet opp” sædceller i forkant av unnfangelsen, spiller også en rolle. For guttesædcellene er raskere, men dør kjapt, så har han samlet opp en stund, har jentesædcellene overtaket.

Statistisk sett er sjansene størst for å få en sønn.Hadde dere sex før eggløsningen, kan jentesædcellene være i overtall i egglederne og vente på egget. Mens om dere har sex på eggløsningsdagen, vinner gutta som svømmer raskere.

Statistisk sett er sjansen størst for å få en gutt – det blir født 106 gutter for hver hundrede jente. Lyst til å lese mer om hva forskningen sier om babyens kjønn? Les her!

Jentemage og guttemage
Vi har vel alle forsøkt å kjenne på hva magefølelsen sier om kjønn. Personlig var jeg helt overbevist om at førstemann var gutt og andre jente – og jeg tok feil begge gangene! Skal du først gjette, er sjansene større for at du får rett om du tipper gutt – men bare med et par prosent. Kanskje blir det enklere om du får hjelp av noen myter og kjerringråd?

En jentemage ser ut som en melon og kan ses bakfra, mens en guttemage ligner en basketball og kan ikke ses bakfra. Klokere? Har du barn fra før, kan du finne svar på spørsmålet ditt i nakken på minste vordende storebror eller storesøster. Er håret i rett linje, venter du en gutt denne gangen. Og om håret formes som en spiss ned mot ryggen, kan du forvente ei jente.

Hvem av dere foreslo å bli gravide? Om det var hans forslag, er sjansene store for at dere får en sønn, mens om det var hennes forslag, ventes ei jente. Men er du fysen på smågodt, kan det godt skyldes jenta i magen. Gutten i magen ser derimot ut til å foretrekke at mamma koser seg med chipsposen.

Test ut alle mytene og kjerringrådene nå!

Guttemage eller jentemage?

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: