BloggLiljabloggenUke 27: Barnefri og 3D-ultralyd

Uke 27: Barnefri og 3D-ultralyd

Hvem ligner lillesøster på? Foto: privat
Blogg: Lilja 5417 Sist oppdatert 09.09.19
27 uker på vei har mine foreldre tatt med seg ungene våre på ferie hele uka. Det føles godt å få slappe av, samtidig som jeg føler meg merkelig ensom. Ukas høydepunkt er en 3D-ultralyd vi har bestilt.

Mannen benytter anledningen til å få tatt igjen en del på jobb og jeg skal helst ligge på sofaen, kun avbrutt av å røre meg litt jevnlig. Jeg bruker tiden på å vaske klærne til babyen, det tar akkurat passe med tid å få satt i gang vaskemaskinen, hengt opp eller slengt i tørketrommelen og så brettet de, spredt utover dagen. Det er koselig, men jeg tar meg i å savne at ungene plutselig kommer løpende inn døra. Allikevel, det er fint for meg med ekstra hviletid og etterlengtet for ungene å få finne på noe gøy når mammaen alltid må ta det med ro.

3D-ultralyd

Ukas høydepunkt er en 3D-ultralyd vi har bestilt. Jeg har diskutert litt med meg selv om vi burde droppe det ettersom jeg får så mange ekstra ultralyder på sykehuset, men vi gjorde det med begge de første ungene så det føles riktig å gjøre det for denne ungen også. Så er det jo spennende å få et bedre innblikk i hvem som gjemmer seg i magen, selv om det ikke akkurat blir likt som å se henne etter fødselen. Kanskje gøyest blir det å sammenligne med storesøsters 3D bilder, da vil vi jo se om visse trekk ser ut til å være like.

Jeg føler meg i svakt bedre form i starten på denne uka og er ekstra glad fordi jeg gleder meg til 3D. Etter den skal jeg og mannen ut å spise også, det blir hyggelig. Så lite jeg har rørt meg utenfor huset disse månedene blir det fint med god mat og litt avveksling. Det er videre ekstra koselig at mannen skal bli med på ultralyden, han har ikke vært med på noe siden ordinær ultralyd og den lille ekstra vi tok privat dagen etter for å få vite kjønnet. Det er samme sted som det vi skal til nå, så vi finner fort frem.

Vel fremme trylles både det ene og det andre bildet frem på storskjerm, noen små videoklipp blir det også. Det er så fascinerende å sitte og se på bildene, tenk at det er et ekte menneske der inne! Nesa ser lik ut som storesøsters kanskje, ansiktstrekkene også, men er det mer min hake jeg ser? Det er spennende å spekulere i hvordan hun faktisk er når hun skal komme ut, men disse bildene er også ekstra bra siden jeg har så mye fostervann. Det gjør at morkaka som er foran overhodet ikke forstyrrer kvaliteten på bildene. Jeg blir fornøyd med at vi valgte å gjennomføre ultralyden og gleder meg til å vise det til ungene. Endelig er det noen bilder de vil forstå seg på.

Date på restaurant

Ute på middagen etterpå nyter jeg både tid med mannen alene og god mat jeg har lengtet etter å spise. Tross det blir jeg sliten av å sitte der, så vi bestiller i stedet med oss dessert hjem og avslutter restaurantbesøket så snart vi har spist opp maten.

Den korte veien til bilen får jeg kjenne på noe jeg har blitt mye skånt for så langt, nemlig bekkenledds -smerter. Jeg ender opp med å gå som en gammel dame resten av veien bort og ikke gir det seg hjemme igjen heller. Jeg ler først av det, men ettersom uka går og det ikke forsvinner igjen går jeg over til å ergre meg. Måtte dette komme også? Heldigvis er jeg ikke så ille som jeg var med førstemann, da gikk jeg med krykker store deler av svangerskapet. Nå holder det at jeg passer på at det ikke blir for langt å gå uten noe å lene seg på underveis.


Ikke barn nummer fire?

Tidlig i uka hadde jeg blitt så positiv over mitt eget gode humør og den tross alt stabile formen at jeg begynte å fable med meg selv om vi kanskje kunne få fire barn allikevel. Nå på slutten øker både smertene i magen igjen i tillegg til bekkenet, så den drømmen forsvinner fort. Jeg vet med meg selv at jeg aldri helt kommer til å glemme ønsket om fire barn, men det får da være måte på til slitsomme uker og måneder. Hvorfor er det økende vondt i magen nå, lurer jeg også på. Kanskje det ikke lenger holder seg stabilt, mengden fostervann? Neste ukes kontroll får vise.

Les andre innlegg i Liljabloggen her

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: