BloggDet er noe rart med formen min

Det er noe rart med formen min

På svangerskapskontrollen er sf-målet veldig høyt. Foto: privat
Blogg: Lilja 1517 Sist oppdatert 12.02.14

25 uker på vei merker jeg at det er noe rart med formen min. Jeg får hodepine igjen og vondt i kroppen. Uten å tenke for mye på det, skylder jeg på at jeg bare trenger å være litt i ro hjemme.

I stedet fokuserer jeg på mandagens legetime. Det skal bli greit med en ny svangerskapskontroll, nesten en måned etter siste sjekk hos jordmor.

Hos legen er alle prøver i sin skjønneste orden. Blodverdier er fine, urinprøve er fin med +2 på leukocytter som eneste utslag og blodtrykket er helt perfekt. Jeg har høy puls, men det har jeg hatt hele svangerskapet. Babyens hjertelyd er akkurat som den skal. Det eneste som skiller seg ut, er det stadig høye sf-målet mitt. Magen og livmoren er virkelig stor!

Henvist til ekstra sjekk
Legen syns ikke det er noe å lure unødig på, så hun sender en umiddelbar henvisning til fødepoliklinikken på sykehuset for at de skal få sjekket det. Kanskje er terminen feil, kanskje er det et stort barn, eller mer sannsynlig, kanskje det er litt vel mye fostervann der inne? I uke 31 i mitt første svangerskap fikk jeg nemlig påvist Polyhydramnion som er for mye fostervann. Det er ikke så vanlig, og jeg skulle jo ikke akkurat få det igjen heller, men kanskje det allikevel har blitt slik også nå?

Jeg blir tatt på senga av legens raske henvisning, da jeg jo ikke er så langt på vei. Er det virkelig nødvendig alt nå, lurer jeg. Skal vi virkelig bry legene på sykehuset med dette? Jeg har jo bare litt stor mage! Så slår jeg meg til ro med at det ikke er jeg som vet best, denne gangen heller. Hvis sykehuset vil ta en titt, skal de få det. Vil de ikke, får jeg vel bare en time langt frem.

Les også:

For mye fostervann (polihydramnion)

Har du fått riktig termin?

Har du sett på magen?

Hele familien får influensa!
Dagen etter forverrer formen min seg veldig. Jeg har vondt i hodet, fryser, svetter, har verk i hele kroppen, tett nese og en fryktelig hals. Sakte går det opp for meg at jeg har fått influensa, og ikke bare jeg, men mannen og sønnen min også. Vi blir rett og slett kjempe dårlige alle tre, og ligger utslått hele uka.

Slik vil helst den pjuskete storebroren sove. Foto: privatDobbeltsenga blir trang med en fortvilet ettåring mellom foreldrene. Den ene natten gråter både jeg og lillegutt, kan man virkelig bli i så dårlig form som dette? Lillegutt klamrer seg til mammaen sin, som i sin tur desperat prøver å få rom både til magen og til å snyte seg uten å vekke ungen fra den skjøre søvnen.

Til helga begynner det sakte å bli en bedring hos både mannen og lillegutt. Jeg derimot, blir bare verre og verre. Det gravide immunforsvaret mitt er uten tvil helt i bånn. Nå verker ansiktet mitt også, og jeg lurer fælt på om jeg har fått bihulebetennelse. Til legen for en sjekk orker jeg ikke å gå, og håper heller at dette må gå over av seg selv. Før eller siden må det jo det?

Les også:

Redd forholdet tillillegutt skal forandre seg

10 ting folk sier bare til gravide

Dette savner vi IKKE med å være gravid

Burde ha tatt vaksinen
Så er jeg 26 uker på vei, og fortsatt syk med influensa. Da tar angeren meg skikkelig. Hvorfor i all verden hadde jeg ikke tatt influensa vaksinen? Den er jo anbefalt alle gravide i mitt trimester. Nei, i stedet for å høre på folkehelseinstituttet hadde jeg lyttet til mitt eget resonnement. Unødvendige vaksiner bør man ikke ta, og i hvert fall ikke som gravid. Tenk hvis jeg fikk bivirkninger eller senskader? At gravide i USA har fått denne vaksinen i årevis uten rapporterte problemer, ignorerte jeg. Dessuten hadde jeg jo ikke hatt influensa på årevis, hvorfor skulle jeg få det nå?

Så jeg tok ikke vaksinen, og fikk en forferdelig runde influensa i stedet. Så syk som jeg nå er, verre enn med noen influensa jeg tidligere har hatt, angrer jeg meg noe voldsomt, men får ikke akkurat gjort noe med det.  Influensaen må bare få gå sin gang, og det gjør den til gangs. Hele to uker tar det før jeg blir frisk.

Bestiller søskenvogn
Det eneste fornuftige jeg får gjort disse ukene er å brå bestille en søskenvogn. I influensa ørsken min, slår det meg at det kanskje er på tide. En ny vogn kan det jo være lang leveringstid på. Jeg leser derfor over blogginnlegg og andre omtaler av vogner jeg liker, før jeg bestiller en vogn jeg har tro på at er bra. At vi aldri har sett eller testet vognen selv, hverken mannen min eller jeg, overser jeg. Det viktigste er at den later til å oppfylle nesten alle kriteriene mine. Er den ikke bra, kan jeg jo sende den tilbake, beroliger jeg meg selv med.

Innkalling til sjekk på fødepoliklinikken får vi også. Det er allerede i min uke 27, altså neste uke! Det blir med andre ord en begivenhetsrik, gravid uke – med både 3d ultralyd og sjekk på fødepol. Endelig frisk fra influensa, gleder jeg meg til uka som kommer.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: