BabyStellOnanerer hun?

Onanerer hun?

Av Babyverden 1129 Sist oppdatert 25.04.05

Spørsmål:

Vår datter på 14 måneder har den siste tiden av og til (ikke hver dag, men flere ganger i uka) begynt med noen rytmiske bevegelser av underlivet (og mageområdet) når hun sitter i vogna, når hun legger seg og når hun sitter på fanget. Er dette en form for selvstimulering/onani? Gjør hun det fordi det er godt, eller gjør hun det fordi hun kjeder seg? Hvordan bør vi forholde oss til dette? Bør vi avlede henne – eller bare la hun holde på (kan holde på i ca. 5 minutter, noen ganger lenger)? Det ser jo merkelig ut…

 

Svar:

I alderen frem mot 2 år begynner en naturlig interesse for sin egen kropp. Jeg tror ikke at datteren deres gjør disse bevegelsene fordi hun kjeder seg, mer kanskje fordi hun klør i skrittet. Kløen kan komme av forskjellige årsaker, men jeg ville i alle fall forsikre meg om at hun ikke har tendens til sopp eller fordi hun reagerer på den bleietypen hun bruker.

Det kan være lurt at hun får lufttørre seg nedentil en stund etter bleieskift, slik at huden i skrittet blir mindre irritert. Det er også lurt å bruke Lactacyd i badevannet og unngå såpe.

Dersom hun likevel skulle fortsette med disse bevegelsene, vil jeg anbefale at dere lar henne holde på uten å avlede henne. Hvis det etter hvert blir et problem, vil jeg anbefale at dere tar det opp med helsestasjonen for nærmere undersøkelse.

Hilsen Ebba

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: