BabyKostholdCøliaki i familien og introduksjon av fast føde

Cøliaki i familien og introduksjon av fast føde

Av Babyverden 752 Sist oppdatert 26.04.05

Spørsmål:

Hei Ebba!
Jeg har et spørsmål om cøliaki. Nevøen til pappaen til våres datter har cøliaki. Er det da grunn til å tro at våres datter kan få det? Hun er må 6 månder gammel og jeg har gitt henne mais og ris grøt siden hun var fire måneder gammel, men har lyst til å gi litt annet for at det ikke skal bli et ensidig kosthold. Men så si all barnegrøt fra 6 måneder og oppover inneholder gluten, hva kan jeg event. gi henne? Jeg ammer henne fortsatt, men hun virker ikke så interessert i pupp lenger, så hvordan skal jeg da få henne til å ta puppen?

 

 

Svar:

Det er viktig at du fortsatt gir henne noen måltider, spesielt om morgenen med bare morsmelk. Det er også viktig at du ammer i et rom hvor det ikke er så mye spennende å se på at hun stadig blir forstyrret.

Det er også veldig viktig at du introduserer gluten gradvis mens du ammer fordi morsmelk har en beskyttelsesfaktor for tarmveggen.

Jeg vil derfor foreslå at du begynner å blande inn glutenholdig grøttyper i den grøten du allerede gir i forholdet 1-1. Ved å gradvis introdusere gluten, vil tarmveggen tåle dette fint, og du forebygger irritasjon i tarmveggen. Etter noen uker med litt gluten, kan du øke på og gi ren havregrøt eller byggrøt. Hvete inneholder mest gluten.

Det er imidlertid veldig liten sjanse for at datteren deres skal utvikle cøliaki.

Hilsen Ebba

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: