BabyVekst og utvikling- Barnet (10 mnd) krabber ikke. Er dette normalt?

– Barnet (10 mnd) krabber ikke. Er dette normalt?

Av Babyverden 6735 Sist oppdatert 18.11.10

Hei

Jeg har en sønn på 10 mnd. Han viser fortsatt ikke interesse for å krabbe. Siden han ble født, har han aldri likt å ligge på magen. Han klarer å sitte alene, og å snu seg rundt, og han klarer å strekke seg opp (tar opp rumpa) mens han sitter og tar de lekene han vil ha, og så sette seg ned igjen!? Er det normalt? Kommer han aldri til å begynne å krabbe?

Hilsen en veldig bekymret mor!

Helsesøster Elin Asbjørnsen svarer:

Hei!

Det er en god del barn som ikke har begynt å krabbe når de er 10 mndr. Det er ønskelig at barna går gjennom krabbestadiet, da det blir sett på som viktig for motorisk utvikling. Som mor er det viktig at du legger godt til rette for at han kan få boltre seg på gulvet. Det kan være lurt å legge ham på magen hver gang du plasserer ham på gulvet. Legg leker rundt ham, gjerne i avstand slik at han må anstrenge seg for å få tak på dem. Dette er med på å oppmuntre ham til å bevege seg i mageleie. Man sier at barn kan sitte selv, når de er istand til å sette seg opp selv . Det vanlige er at de setter seg fra mageleie, via firstående til sittende.

Oppmuntre også gjerne til rulling fra rygg til mage og omvendt. Rulling og rotasjon av kroppen må mestres før barna kan lære seg å krabbe. Ved å gjøre det attraktivt å være i aktivitet på gulvet ( spesielt mageleie), så er du med å legge til rette for god motorisk utvikling for ditt barn.Gjør du dette, så vil du mest sannsynlig se resultatene. Lykke til! Elin.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: