Sist oppdatert: 23. mars 2010

Spørsmål:

Hei. Har en gutt på tre måneder som er veldig stiv i kroppen. Vet egentlig ikke hvordan jeg skal forklare det men det er akkurat som han er anspent hele tiden. Løfter du han opp stivner han, legger du han på fanget så stivner han og holder du han helt vanlig, hode opp, mage mot mage, føttene ned så står han som en stiv bue bort i fra deg. Han slapper liksom aldri av.
Så mitt spørsmål blir da hvor myke skal disse små egentlig være? Kan nevne at han skriker en god del og virker til tider veldig utilpass og sutrer mye, sover dårlig på dagtid men veldig godt på natta.Dette begynner å slite oss ut. Hva kan jeg eventuelt gjøre?

 

Svar:

Kjære Irma! Flott at du er så oppmerksom på hvordan babyen din har det. Gutten din er ikke så stor, og hans kroppsmønster kan være preget av primitive reflekser og strekkmønster. Det kan også være noe som plager ham, som gjør at han har det slik. Måten du håndterer ham på kan hjelpe ham å samle seg litt mer. Jeg synes at du skal ta dette opp med personellet på helsestasjonen. Han bør nesten vurderes av en lege og evt. helsesøster og fysioterapeut. Du vil helt sikkert få hjelp der. Beste hilsen Elin
Hva synes du om artikkelen?