BabyStellBaby med røde kinn

Baby med røde kinn

Av Babyverden 24133 Sist oppdatert 19.04.05

Spørsmål:

Jeg har en jente på fem måneder som for en tid siden ble så rød i kinna. Dette kommer hvis hun blir litt varm. I det siste har hun også blitt veldig nuppete i ansiktet. Er dette vanlig eksem? Finnes det noe og smøre som kan dempe rødheten, mange tror hun har feber…

 

Svar:

Svar: Det er noen barn som er veldig følsomme for temperatursvingninger, og blir veldig røde i kinnene etterat de har vært ute i frisk luft.

Det er noen som har god effekt av en fet fuktighetskrem uten parfyme, men noen må faktisk bruke et kortison preparat for å bli bedre.

Dersom datteren din ikke blir bedre ved bruk av fuktighetskrem, vil jeg anbefale deg å kontake fastlegen forat han/hun ser på nuppene og følger med på behandlingen.

Hilsen Ebba

Spørsmål:

Har en sønn på 8 mnd som de siste dagene har hatt et svært rødt og noe hovent (høyre) kinn. Det kommer og går og hele kinnet er rødt. Han har nettopp fått sine første tenner (nede). Hadde i den forbindelse en liten rød prikk utenfor munnen, dette hovne kinnet er noe helt annet. Inni munnen ser det helt normalt ut. Noen idèer på hva det kan være og hva jeg evt kan gjøre?

Svar:Tenker om det kan være en mulighet for at kinnet har fått "kulde skade" i den sure vinden, ellers virker det litt rart siden det bare er på den ene siden. En god fuktigheteskrem kan evt dempe rødheten dersom det er en slags kulde påvirkning.


Ellers tenker jeg om det har noe med glandler eller kjertler å gjøre. Synes det er viktig å observere almentilstanden videre, og ta ham til lege for us. dersom han ikke er i form.

Ellers vil jeg ikke gjøre så mye med det, men se det hele an.


Hilsen Ebba

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: