Sist oppdatert: 20. april 2007

Spørsmål:

Hei. Min sønn på 10 mnd har avgrensede områder i huden med svært tørr hud. Ellers på kroppen har han en myk og deilig babyhud. Var til lege for noen dager siden. Hun mente at det skyldes en allergi. Mot hva ante hun ikke. Har nå begynt å bruke neutral vaskemiddel og smører hudområdene med en fet krem jeg fikk tips om av legen. Har du noen tips om hva allergien kan være rettet mot? Han har aldri gitt noe uttrykk for at han har hatt vondt i magen eller lign. Kan det likevel være allergi ovenfor en mattype? Han er 10,5 mnd nå. Han spiser brødskive, havregrøt, yoghurt, drikker melk og spiser nestle-grøt. Veksler mellom hjemmelaget middag og middagsglass. Han spiser alt han får smake på. Er det for tidlig å la han spise det han vil? Han får selvfølgelig ikke nøtter eller honning. Takknemlig for svar!

Svar:

Det er et visst detektivarbeid å finne ut hva som kan gi allergien, derfor bør du kanskje være litt kritisk til hva sønnen din smaker på en stund framover.
Men det er også viktig at inneklimaet er fritt for røyking også at dere unngår å ha hund eller katt inne.
Når det gjelder kost i fareklasse I for allergi, er det mat som kan inneholde egg, erter, fisk og skalldyr som du bør styre unna.
Det mest vanlige i fareklasse II som kan gi plager er, sitrusfrukter, aprikos, fersken, jordbær utenom sjokolade.
Det er fristende å la barnet smake forskjellige bakervarer og iskrem, men de fleste glemmer at det inneholder egg, så det er grunn til å være litt obs på det.
Hilsen Ebba
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?