Sist oppdatert: 20. april 2007

Spørsmål:

Hei.
Jeg tenkte jeg skulle introdusere brød til sønnen min på 8 mnd. Hva slags pålegg er ok å bruke?
Er det forresten ok å gi en kjeks innimellom, feks til dessert eller bare som litt ekstra? Da tenker jeg ikke på daglig selvfølgelig, men heller hvis det skjer noe spesielt. Og hvordan er da isåfall hipp sin babykjeks i forhold til andre sorter? Jeg har ikke noe ønske om å introdusere søtsaker tidlig, men det er vanskelig i forhold til alle andre, f.eks. bestemødre og folk vi er på besøk til, som gjerne vil gi det ene og det andre. På den ene siden tenker jeg at babyer/smårollinger ikke har behov for sukkervarer av noe slag, på den andre siden sier pappaen at for mange restriksjoner kan ha motsatt effekt. Hva er isåfall en gyllen middelvei?

Svar:

Pålegg som er greit å bruke, er først og fremst prim og leverpostei som er tilsatt jern. Ellers er smøreoster, vanlig ost og kjøttpålegg noe som er kan anbefales.
I forhold til ivrige bestemødre som vil gi kaker tilsatt egg mm, er det viktig at de skjønner at det er ok at han får hipps babykjeks som er tilpasset hans alder.
Vanligvis har ikke en gutt på 8 mnd behov for noe ekstra slik du sier, men det kan være bra med litt kos i selskap, slik dere har kommet frem til.
Hilsen Ebba
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?