BabyAmmingStyr med legging og amming

Styr med legging og amming

Av Babyverden 1207 Sist oppdatert 25.04.11
Spørsmål:

Hei Elin!
Nå trenger jeg sårt noen råd ang legging og nattpupp.. Har en blid og aktiv gutt på 10 mnd som de siste to mnd slår seg totalt vrang når han skal legges av mor. Det blir bare verre og verre og nå er det samme på dagtid som på natten! Han har alltid vært utrolig krevende på puppen, men jeg har egentlig syntes det har vært greit å gi ham nattpupp siden han nekter å spise hvis han ikke får spise selv.
Nå våkner han to-tre ganger på natten og klokken 05-06 er han våken. Siden han var tre mnd har vi hatt samme rutine: kveldsmåltid, stell, tannpuss, pupp og sove. Før kunne han fint ligge og pludre opptil en time før han la seg til å sove, helt uten oss! Da han begynte å snu seg på magen ved 4 mnds alder ble det dessverre slik at vi måtte «holde ham fast» for at han skulle sovne, han klarte nemlig ikke snu seg tilbake på ryggen eller hvile hodet i mageposisjon. Dette har fungert greit for oss frem til nå. Nå blir han hysterisk hvis jeg prøver å legge ham, han vil bare sove med pupp (tar ikke smokk), og klikker totalt hvis jeg lirker puppen ut og legger ham i sengen sin.
På dagtid tar det ofte en time å få ham til å sove og så sover han ALDRI lenger enn 30 min. (Det har han heller aldri gjort på dagtid) Han sover godt fra 18.30/19 til 00/01 men etter det våkner han med gjevne mellomrom og jeg bruker ofte en til to timer på å få ham til å sove igjen.
Det hjelper ikke lenger å få pupp og så sovne igjen og jeg gruer meg til vi skal stå opp om morgenen og jeg gruer meg til å legge ham på dagtid. Det hjelper ikke særlig at han er en engel når pappa skal legge heller, da får han flaske, legger seg i sengen, de kikker litt på hverandre og pappa kan gå ut av rommet mens han er våken og gutten sovner. La meg i kjeller’n en natt og var borte hele formiddagen og da sov gutten to timer i strekk på dagen og HELE natta! Hva gjør jeg galt? Jeg liker ikke lenger å være sammen med barnet mitt og det gjør utrolig vondt å innrømme det. Jeg må kjempe hardt med meg selv for å ikke kjefte/hyle/riste/drite i baby. Nå bare gråter jeg i stedet. HJELP!

Svar:

Kjære deg som er så sliten!

Jeg kan godt skjønne din frustrasjon over å streve sånn med legging og nattmåltider. Du har virkelig vært tilstede for ditt barn,- både dag og natt. Dette krever sin kvinne fullt ut og kan slite ut enhver. Kanskje er det akkurat det at du er så sliten, som gjør sønnen din ekstra krevende. Han merker sikkert at du ikke har samme overskuddet til ham, og det kan gjøre ham usikker og klengete. Det er bra at du lar din mann slippe til og ta over for deg slik at du kan få hvile og samle mer overskudd. Dette vil gagne dere alle tre. Det å ha ansvar for barn oppleves krevende for de fleste, og det er kjempeviktig å skaffe seg noen pusterom innimellom.

Du er heldig som har en barnefar som gjerne trår til. Det oppleves helt sikkert godt for far også å kunne være til så god nytte. Kanskje kan dere nå få slutt på nattmåltidene i tillegg ved at far bare tilbyr vann når barnet våkner om natta. Han forventer jo ikke å få pupp av far. Jeg vil anbefale at du overlater sønnen din til faren noen netter for å se om dere kan få snudd utviklingen i positiv retning til beste for hele familien. Ved at dere som foreldre støtter hverandre og klarer å få til et godt samarbeid rundt daglige rutiner, har jeg stor tro på at dette vil kunne endre seg ganske fort.

Lykke til! Elin

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: