BabyAmmingBade og sole seg når man ammer?

Bade og sole seg når man ammer?

Av Babyverden 1459 Sist oppdatert 26.04.11

Spørsmål:

Nå som sommeren står for døra lurer jeg på om jeg kan bade og sole meg når jeg ammer? Barnet mitt er 4 mnd og jeg fullammer. Jeg har ikke hatt brystbetennelse eller andre problemer, men moren min mener jeg vil få det om jeg bader? Og kan melka ta «skade» av å bli varma opp når jeg soler meg eller kjølt ned når jeg bader?

Svar:

Kjære deg!

Forstår at du gleder deg til sommer og sol. Du kan både bade og sole deg når du ammer. Det som bli viktig er å skifte til tørt tøy etter bading, slik at du ikke blir avkjølt av vått tøy. Blir man avkjølt over tid, er man mer utsatt for å få infeksjoner. For å unngå at du blir for kalde, bør du kanskje ikke være for lenge ute i vannet om gangen.  Faren for brystbetennelse kan øke da. Det er ingen fare for at melka tar skade ved soling eller bading. Ønsker dere en fin sommer som kan nytes med både soling og bading i passe mengder slik at det blir trivelig for mor og barn.

Beste hilsen Elin

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler:

Fotokonkurranse: Se de flotte fødselsbildene

Når de profesjonelle fødselsfotografene deltar i fotokonkurransen i regi av International Assosiation of Birth Photographers (IABPB), kan de sende inn bilder i ulike kategorier....