Spørsmål:

Babyen vår (snart 5 mnd) har begynt å dra dynen over hodet, både før han skal sove og når han våkner igjen. Men det virker som han får problemer med å puste, og han spreller voldsomt uten å klare å fjerne dynen igjen. Dette gjør at jeg synes jeg må sitte hos ham til han har sovnet. Jeg er også redd for å skulle la ham sove på eget rom (dynelydene fanges ikke opp av babycallen), selv om det av hensyn til parforholdet er på høy tid. Bekymrer jeg meg unødig?

 

Svar:

Det er vanlig at ungene drar dynen opp til/over hodet når de skal sove, det virker som det er en slags trygghet for dem.

Men slik du beskriver hans utvikling og din bekymring, vil jeg anbefale deg at han ligger uten dyne, men i en slags vattpose som holder ham god og varm. Som erstatning for dynen kan han låne en av dine brukte t-skjorter for den vil falle av når han snur på seg.

Det er på høy tid å ta vare på parforholdet, så jeg synes du skal tenke på å flytte ham på eget rom så snart han er blitt vant til den nye vattposen. Jeg vil også anbefale deg å la han sovne selv, men heller kikke inn til ham etter en stund.

Hilsen Ebba

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?