Det er sikkert mange med meg som synes at hver eneste tur kan bli synonymt med pølser. Få tips til nye alternativer her.

Sist oppdatert: 9. mars 2011

Det er sikkert mange med meg som synes at hver eneste tur kan bli synonymt med pølser. Vinterferie og påskeferie blir en eneste lang pølsefest, fordi det er pølser vi får til når vi er ute på tur. Grunnen er enkel: alle liker pølser, det er enkelt å ta med seg, det krever ingen forberedelser og sist men ikke minst det er lett for ungene å spise. Selv de minste smårollingene greier å holde rundt en pølse og spise selv uten for mye griseri.

Det er selvfølgelig kjempeviktig at ungene liker den maten dere har med på tur! Det er synd hvis turen blir ødelagt av sultne unger! Sultne unger er grinete unger, og grinete unger er fryktelig kjedelig på tur. Men jeg hadde håpet at vi kunne variere maten mer også når vi er ute! Ikke bare for variasjonens- og smakens skyld, med også fordi det finnes mange sunnere og bedre alternativer enn pølser.

Har du stormkjøkken, er det kjempeenkelt å steke pannekaker, og ungene elsker det! Har du vært lur, har du før vinterferien eller påskeferien starter, bakt en haug med grove horn med godt fyll inni. Superenkel og god turmat som kan varmes lunkent på bålet. Det er heller ingen grunn til å la frukt og grønnsaker ligge hjemme. Skjær alltid opp diverse frukt og grønnsaker som du har i en stor matboks- det glir ned på høykant ute i frisk luft. GOD TUR!

 

Grove pannekaker på flaske

1,5 dl sammalt hvetemel fint
2 dl hvetemel siktet
½ ts salt
5 dl melk
4 egg

Pannekakerøra lager du ferdig på forhånd, gjerne kvelden før. Hell den over på en tom brusflaske eller en annen egnet flaske. Husk å pakke med en stekespade og en flaske med flytende margarin til å sprute i panna. Et glass med syltetøy har du også plass til i sekken!

Grove horn med ost og skinke

250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ts sukker
1 ts salt
50 g myk margarin eller olje
3 dl skummet melk eller lettmelk
1 pk. gjær

Fyll:
ca. 200 g revet ost
ca. 200 g smårettskinke

Sammenvispet egg til pensling

Stekes på 225 grader i 10-15 minutter.

Grove horn kan du fylle med hva som helst! Har du allerede kommet på hytta, kan du for enkelhets skyld bruke en ferdig bakeblanding.

Faktaboks:

Tid å lage: ca 10-40 min (avhengig av oppskrift)

Passer for: alle

”Grisefaktor”: liten

Visste du at: Det er så mye som en porsjonspakning med smør i hver grillpølse?

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?