Herlige kjøttboller på 25 minutter! Kanskje prøve denne oppskriften i morgen?
 
Alder: 12 måneder
Tilberedningstid: 25 minutter

Sist oppdatert: 7. september 2010

Handleliste: kjøttdeig, paprika, løk, basilikumplante

Utstyrsliste: skjærefjøl, kniv, stor bolle, røresleiv, stekepanne

Oppskriften

400 gram kjøttdeig
½ paprika
½ løk
2 ss vann
basilikumblader
olje til steking
salt og pepper

Slik går du fram
– Ha kjøttdeigen i en stor bolle. Tilsett finhakket paprika og løk, vann og basilikumblader revet i biter.

– Kna deigen sammen til du har en smidig deig der alle ingrediensene er godt fordelt. – Ha i litt salt og pepper for smakens skyld (kan sløyfes).

– Trill små, faste kjøttboller, og ha dem i en varm stekepanne.

– Stek kjøttbollene på middels varme til de er gylne og gjennomstekt.

Variasjonsmuligheter
– Litt revet gulrot i kjøttdeigen gjør kjøttbollene saftige og gir en litt søtlig smak. Du kan også tilsette litt brødrasp for å få fyldigere kjøttboller.

– En tomatsaus basert på en boks hermetiske tomater, litt kjøttkraft og urter, kan tilsettes kjøttboller. La da kjøttbollene trekke noen minutter i tomatsausen slik at smaken får trekke inn i bollene.

Tips!
Server kjøttbollene med potetmos, ris eller pasta. De passer til alt!

Ønsker du mindre fett, kan du velge karbonadedeig framfor kjøttdeig.

Kjøttboller kan gjerne serveres før barnet er 12 måneder. Sørg da for å fjerne alt salt, og del opp kjøttbollene i små, passelige biter.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Dette må ingen andre oppleve
Neste artikkelGulrotsuppe
DEL