Denne kan bli en hit i heimen! Og da er løpet kjørt - da må du lage denne igjen, og igjen og igjen. Men gjør det noe?
Alder: fra 6 måneder
Tilberedningstid: 10–15 minutter
Sist oppdatert: 7. september 2010
Handleliste: gulrot, potet, plantemargarin
Utstyrsliste: potetskreller, kniv, skjærefjøl, liten kjele, stavmikser, visp, liten skål
Oppskriften
100 gram gulrot
50 gram potet
vann
morsmelk eller morsmelkerstatning (kan sløyfes)
1 ts myk plantemargarin eller olje
Slik går du fram
– Skrell gulrot og potet, og del opp i små biter.
– Ha grønnsakene i en kjele, og tilsett vann slik at det dekker. Kok grønnsakene møre (ca. fem minutter).
– Hell kokevannet over i en liten skål eller bolle. Væsken må ikke kastes, den inneholder næring!
– Mos de kokte grønnsakene med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt kokevann til blandingen får konsistens som suppe. Kjør stavmikseren i flere runder slik at suppa blir helt glatt.
– Tilsett plantemargarin/olje og morsmelk/morsmelkerstatning om ønskelig.
Variasjonsmuligheter
Når barnet har vent seg til smaken og konsistensen, kan du gjerne tilsette litt ekstra smak. Kjøttkraft uten salt, litt finhakket løk eller kanskje en liten bit svinekjøtt vil gi suppa en ekstra dimensjon. Etter at barnet har fylt ett år kan du tilsette en skje rømme eller litt stivpisket krem for å få rundere smak.
Tips!
– For voksne blir denne gulrotsuppa nærmest usmakelig uten salt, pepper og kjøttkraft. For de minste barna som er i tilvenningsfasen, kan imidlertid retten etter hvert bli en favoritt. Gulrøtter er søtlige og har en mild smak.
– Poteter inneholder ulike menger stivelse, noe som gjør at maten tykner ulikt. Tilsett derfor væske slik at suppa får riktig konsistens.