Hun ønsker at datteren på 8 måneder skal drikke vann mellom ammemåltidene, men den lille jenta er ikke så god på å drikke fra kopp, og moren lurer på om hun får i seg for lite væske. Les ammehjelperens råd.

Sist oppdatert: 12. juli 2006

Spørsmål:

Hei! Jeg har ei jente på 8 mnd. Hun er god og rund (var 8840 g og 73 cm da hun var 7,5 mnd). Hun spiser grøt til frokost og kvelds og får ca. et halvt glass med middag. Får pupp etter disse måltidene. Ammer ikke om natten. Men jeg vil gjerne at hun skal drikke vann mellom måltidene (anbefalt av tannlegen) og ikke pupp slik som hun får nå (får ca. pupp 1 gang mellom hvert måltid). Hun har ikke fått tenner enda men vil gjerne venne henne til vann likevel. Men problemet er at hun drikker ikke så godt fra hverken flaske eller tutkopp. Prøver også å gi henne fra vanlig kopp, men det blir bare rot og hun vil ikke drikke. Vil bare tulle med flasken/tuten. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Hvis hun ikke får pupp mellom måltidene så er det gjerne litt strammere lukt fra tissebleiene. Skal jeg fortsette å amme mellom måltidene, eller skal jeg være hard og bare prøve videre med tutekoppen? Kommer hun til å venne seg til den til slutt. Vil heller ikke ha saft i koppen slik som en venninne av meg gjør…. Har du noe tips?

 

Svar:

Hei!
Enig – ikke gi saft!
Men når deg gjelder vann og tannlegen – så må jeg innrømme at jeg med mine fire barn aldri har hørt disse rådene…
Jeg gav våre barn vann til maten, og innimellom fikk de nok pupp… Tuttekopp og flaske har jeg aldri likt, har knapt nok hatt det i huset. Løsningen her var at når barnet så oss drikke av glass så ville de også gjøre det. Og da vi var på ferie i fjor og lillejenta på 6 mnd så de store drikke med sugerør, så drakk hun også med sugerør!
Jeg tror ikke du gjør noen skade på tennene til barnet om du venter litt med å introdusere vann. Det viktigste må være å holde henne unna søtede drikker. Jeg tenker som så at hvis du stresser dette for mye så vil det kanskje ta lengre tid før hun tar kopp, rett og slett fordi hun får negative følelser for slikt.
Lykke til!
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?