Sist oppdatert: 22. mars 2007

Spørsmål:

Hei, jeg har en sønn på 5 mnd, men alt er ikke fryd og gammen, helsesøsteren han’s er så hånlig mot meg. Om jeg lurer på noe, ler hu og blir oppgitt for at jeg ikke kan svaret. F.Eks: vi passet mammas hund, da våknet jeg av at Adrian (da 2mnd) ikke fikk puste og var helt full av utslett, løftet han opp, så begynte han å puste igjen, men var vesing så vi dro på legevakta. De sendte oss hjem. Hunden ble fjernet og han ble bedre på noen timer. Men fortsatt stygg lyd når han pustet, Etter 2 dager kontaktet jeg helsestasjon, hu sa at han var helt fin og over hørte lydene. Bare lo av meg og sa at jeg var hysterisk.
Adrian får mme, synes har spiste lite så kontaktet helse stasjon for veing, da og lo hu og kalte meg hysterisk. Jeg vil jo bare hans eget beste, trodde helse stasjon var det for å hjelpe mødre, gi råd og rose oss. Men hun er så hånlig at samboeren min får sjokk når jeg kommer gråtende hjem etter helse stasjon besøk.
Hu kjeftet huden full da jeg hadde gitt han noen få teskjeeer maisgrøt da han var 4 mnd, fikk streng beskjed om å slutte for jeg ødela tarmen hans sa hu.
Problemet er at jeg gruer meg for å gå til timer med Adrian, hu har stemplet meg som dårlig mor pga jeg er uvitende og 20 år.. Har du forslag på hva jeg skal gjøre, snakket med dama i resepsjon og sa jeg ville bytte, men hu sa det ble mye jobb og trolig ikke godkjent på de grunnlagene.. Hjelp meg, vær så snill.. Neste time er den 12.07.. Da skal han ha 2 kombi vaksine.. Vennlig hilsen nedtrykt fortvilet mor..

 

Svar:

Synes det er veldig synd at du ikke er tatt på alvor av den helsesøsteren du går til. Det er ikke du det er noe galt med, men henne, og det er synd at du ikke fikk byttet til en annen i første omgang. Det er mulig at denne personen du beskriver kan oppfattes arrogant, slik at du får en følelse av at hun mobber deg, uten at hun er klar over det selv.
Det er i slike situasjoner at du skulle ha mot til å skrive en skriftlig klage om situasjonen, da det er viktig at du føler deg tatt på alvor og får hjelp til det du lurer på.
Det hadde vært fint om du kunne få med deg samboeren din til neste kontroll, siden det også er vaksinasjon da. Det er bedre om han kan holde sønnen din, og du kan trøste. Jeg tror også at du vil bli behandlet på en mer seriøs måte, dersom du har med far (eller en annen person) for da har du et «annet vitne» også.
Lykke til og stå på.
Hilsen Ebba
Hva synes du om artikkelen?