BabyBæringBær babyen i slynge

Bær babyen i slynge

Av Karine Næss Frafjord. Foto: Jonny Engelsvoll 5931 Sist oppdatert 19.10.11

Slynge finnes i flere varianter - ringslynge, som justeres med ringer, og lommeslynge som er regulerbar eller kommer i faste størrelser. Her viser Irene hvordan du kan bære babyen din i slynge.

En slynge er et veldig raskt og enkelt bæretøy å bruke. Babyen kan enkelt settes i slynga, og fremdeles bæres på en ergonomisk god måte. Slynge er bæretøyet du velger for kjapp bæring – inn og ut av butikken, korte ærender, og barn som vil sitte på hofta ei lita stund.

Sikre bæremetoder
Slynge kan brukes til både nyfødte babyer, større babyer og eldre barn. Barna kan sitte både på mage, rygg og hoftene. Noen velger å bære de nyfødte liggende horisontalt i slynga. Denne bæremetoden vises ofte i instruksjonsheftene som følger med når du kjøper bæretøy. Velger du denne bæremetoden, er det ekstremt viktig å være obs på at barnet ikke blir liggende med blokkerte luftveier og at barnet ikke blir for varmt. Som hovedregel anbefales ikke denne bæremetoden på nyfødte hvis man ikke er veldig vant med å bruke bæretøy.

Små babyer sitter i «froskestilling» – altså med knærne bøyd opp mot brystet (slik en nyfødt av natur vil holde kroppen når den blir løftet opp).

Eldre babyer kan sitte i sprikestilling, enten mage mot mage til bæreren, eller på bærerens hofte.

Småbarn kan sitte på hofte eller på rygg. Bærer du i slynge på rygg, bør du være påpasselig slik at ikke barnet kan «kaste seg» bakover.

Vær alltid obs på at du bærer barnet trygt og sikkert. Hold alltid en hånd på barnet mens du tar på deg bæretøyet.

Bæring skaper trygge babyer
Bærer du barnet ditt i sjal, kan du forvente mindre gråt, mindre kolikk, og en motorisk fremmelig baby. Bæring skaper rett og slett trygge babyer!

Ergonomisk bæring er både bra både for den som bærer – og for barnet selv.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: