BabyBadet – det nye arbeidsrommet

Badet – det nye arbeidsrommet

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Eivind Blikstad 675 Sist oppdatert 28.01.05

Badet blir kanskje det aller viktigste rommet å gjøre noe med før det er egnet som felles møtested for far og barn. Og før du foretar deg noe som helst av innkjøp, så må følgende nøtt knekkes: Hvordan spekulere ut en innredning som gjør at man kan få tak i alt utstyr man trenger, uten å gå fra stellebordet?

Det blir ganske håpløst hvis barneklærne befinner seg på soverommet i annen etasje når du oppdager at småen har prestert å få skitt helt opp til haka. Å få med seg alt man trenger før dørstokken til badet passeres, klarer du sikkert ti ganger – men ikke hundre. Og siden det bokstavelig talt er livsfarlig å snu ryggen til barnet på stellebordet, for ikke å snakke om å gå fra det, blir alternativet å ta småen med seg. Ikke særlig greit alltid det heller.

Slike saker bør man ha i bakhodet når man kjøper stellebord eller hyllesystem. Hvis plassen på badet er liten, fins det utmerkete stellebord med hyller under. Men også her er vanviddet ute og går. Jeg har sett systemer til mange tusen kroner med åpne hyller. Disse konstruktørene har aldri tatt noe annet enn solbad i sitt liv. Noen burde ha fortalt dem at vann har en lei tendens til å være vått, og at lykkelige barn har en tendens til å plaske. Resultatet blir klissvåte bleier og klær. Så pass eventuelt på at du har dører på underskap.

Jeg for min del, skrudde rett og slett noen kroker i taket over stellebordet. Der hengte jeg korger og poser med hva vi måtte ha bruk for. Hvis du mobiliserer fantasien med stellebordet som sentrum, skulle det være duket for interessant puslearbeid under oppussingen. Sjekk samtidig belysning og varmekilder. Lyset bør være godt, men ikke for sterkt for den lille. Vannrør bør heller ikke være plassert for nær bordet. Og på gutters vis minner vi igjen om at funksjon bør gå foran stil. Det hjelper ikke om badet er aldri så «lekkert» hvis du ikke har gode nok arbeidsforhold til å kunne kose deg med småen.

NB! Pass på at høyden på stellebordet også er tilpasset deg!

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: