Sist oppdatert: 3. mai 2007

Spørsmål:

Hei Jeg har ei lita jente som er 20 dager gammel. Hun ble født nesten 5 uker før tiden og har helt siden fødselen har hun vært lite sugevillig på brystet. Hun tar tak og suger litt, men gir seg temmelig raskt. Jeg har melk og prøver å legge henne til når melken er kommet i gang og det er noen dråper på brystet. Da smatter hun dem i seg og begynner å skrike fordi det ikke kommer mer. Vi ga henne fra kopp i begynnelsen, men måtte gå over til flaske etterhvert siden hun ikke fikk nok næring i seg. Jeg pumper meg og gir henne morsmelk fra flaslke i tillegg til mme. Har du noen gode tips til hvordan vi kan få henne til å suge mer på brystet?

 

 

Svar:

Hei!
For meg høres det ut som om datteren din er sugeforvirret. Noen barn blir det når de både får fra bryst og flaske. HVis hun tar brystet når det kommer melk, vil jeg anbefale deg å forsøke «hjelpebryst». Det høres kanskje rart ut, men er en enkel anordning hvor barnet får melk fra brystet og en beholder samtidig som det suger på brystet. Det stimulerer til økt melkeproduksjon, og kan friste barnet til å suge mer på brystet. Du kan lese mer om hjelpebryst på www.ammehjelpen.no
Hvis du satser på hjelpebryst som en metode for å få barnet til å trives ved brystet, bør du samtidig unngå flaske og smokk. Årsaken er at sugeteknikken er anderledes på disse, og hvis barnet bruker flaske/smokk kan sugeforvirringen opprettholdes.
Pass også på at dere har det godt sammen, også utenom måltidene. Gi barnet god hudkontakt, og kos dere.
Jeg håper dette kan løse på problemene deres, lykke til!
Hva synes du om artikkelen?