Kan man gi en baby på tre og en halv måned vann i stedet for pupp om natten? Les hva helsesøster Elin svarer.

Sist oppdatert: 16. januar 2012

Hei,
jeg har en gutt på 3,5 måneder. Han er 8 kg og 67cm lang, jeg fullammer og han virker fornøyd. Han er sunn og frisk, sover ute i vogn hver dag i 3-4 timer men han våkner seg som regel 2 ganger om natten for å få pupp. Jeg lurer på om jeg skulle begynne å gi ham vann i stedet om natten? Eller er det for tidlig? Jeg står opp kl. 7 hver morgen med to skolebarn, og begynner å slite litt. Trenger råd.

Hei

Det høres ut som dere har fått en god start med babyen deres, og at du har gode rutiner på ammingen. Gutten din er fornøyd og legger godt på seg fordi han får jevnlig tilgang på det beste han kan få i denne tiden,- morsmelk. For små babyer,- iallefall fram til 6måneders alderen, er det gunstig og normalt å ha behov for morsemelk og ha måltider gjennom hele døgnet. I de første månedene er veksten stor, noe som krever jevn energitilgang. Barnet føler trygghet ved å få mat når det er sultent. Jeg vil derfor ikke anbefale at du kutter ut nattmåltidene ennå.

Selv om du kan føle deg trett, vil jeg tro at du får et roligere barn ved å amme ham jevnlig. Det er først når barnet har begynt med fast føde, at en kan begynne å tenkerpå å kutte ut nattmåltidene. Håper du får energi til å holde på med nattamming en stund til, slik at gutten din blir klar for å sove hele natta gjennom.

Hilsen Elin

Her kan du stille spørsmål til helsesøster Elin.

 

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?