Sist oppdatert: 25. april 2006

Spørsmål:

HEI! Jeg har en datter på 10uker, og hun gulper utrolig mye. Vil det at hun gulper mye gjøre at hun blir fortere sulten? Kommer jo ganske mye opp igjen virker det som. Når vil gulpingen avta? Synes det plager henne litt all denne gulpingen. Når hun har sovna kan hun våkne igjen etter ei stund og gulpe enda mer. Og da er hun våken etterpå, og vil ikke sovne igjen. Blir ikke mye sammenhengende søvn til tider. Har prøvd alle råd føler jeg…

 

 

Svar:

Hei!
Gulping er veldig vanlig for små babyer. Jeg opplevde de første tre månedene som gulp og sure babyklær og sure teskjorter og våte kluter og bleier og melk. Og slik er det.
Melken som kommer opp er overskuddsmelk, og gulping gjør ikke at hun blir fortere sulten.
HVis hun spiser veldig fort svelger hun ekstra mye luft, da blir det gjerne også ekstra mye gulping. Jeg har god erfaring med å forsøke å gi babyen rapepauser i måltidet. Da får vi opp litt luft undervegs, og så avtar hastigheten på spisingen noe. Har du såpass god utdrivning og mye melk at babyen svelger og svelger og svelger, kan du også tappe ut litt melk før du legger henne til. Ikke gjør så mye ut av det – pumping er ikke nødvendig. Det enkleste er å sprute melka ut rett i servanten før måltidet.
Melkeproduksjonen din vil stabilisere seg etter hvert. Etter hvert avtar også gulpingen. Men forsøk gjerne å la barnet få gode rapepauser i måltidet, slik at hun slipper å våkne og få søvnen ødelagt.
Og mht soving. Hvor sover hun?
Jeg anbefaler avgjort soving i vogn, ute, uten at noen henger over vogna hele tiden. Min erfaring igjen – det gir lange, gode soveperioder, hver eneste dag i mange måneder.
Lykke til!
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?