BabyAmmingEtt eller begge bryst per måltid?

Ett eller begge bryst per måltid?

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 5920 Sist oppdatert 21.06.07
Holder det å amme fra ett bryst per måltid, eller bør barnet få fra begge. Kan man gå tilbake til å gi bare fra ett bryst etter å ha gitt fra begge en stund?

Spørsmål:

Hei. Babyen min økte ikke godt nok i vekt. Jeg hadde brystbetennelse og gikk på antibiotika. Da begynte jeg å gi begge bryst til hvert måltid, i håp om at det hjalp. Hva kan jeg gjøre for å gå tilbake til ett bryst pr. måltid? Er det dette som er det beste? (et bryst pr.måltid) Takk for svar.
Hei!
Anbefalingen er som regel å gi fra ett bryst til hvert måltid. Det viste ikke jeg noe om til de to første, så da gav jeg fra begge hver gang. – Og det fortsatte jeg med til de to siste også.
Grunnen til at vi anbefales å gi fra ett bryst til hvert måltid er at barnet først får tynn tørsteslukker melk, så kommer den fete ettermelken. Hvis de bare får overfladisk fra hvert bryst går de glipp av den fete ettermelken. Men hvis barnet tar godt for seg av det ene brystet, før du flytter barnet over, så er det også helt ok.
Hvis du nå vil forsøke å gå tilbake igjen, så kan du la barnet ta mindre av bryst nr to til måltidet, og så starte med det igjen til neste måltid. Men som du forstår er det ikke en absolutt regel for dette.
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: