De er edle de første dråpene morsmelk en syk liten baby får på nyfødtintensivavdelingen. Noen ganger kommer den ikke fra den nybakte mammaen, men fra melkebanken. Men hva tenker de som har gitt bort melken?

Morsmelkdonorer er anonyme. De velger å gi bort melken sin for å hjelpe andre. Det kan være en stor jobb som ligger bak disse viktige dråpene med morsmelk.

Men tenk så fint det er å huske på hvor viktig den jobben faktisk er. Starthjelp til små verdensborgere som skal nå langt i livet. Kanskje bidro akkurat den melkedonoren til at det spede lille barnet fikk sjansen det trengte for å klare seg gjennom tøffe dager i starten av livet. Og vil som voksen utrette noe stort for menneskeheten?

Det er kanskje disse tankene som ligger bak brevet morsmelkdonoren Abby Frame skrev på Facebooksiden til Breastfeeding Mama Talk:

Kjære baby på nyfødtintensiven

Jeg kjenner ikke til din historie. Jeg vet ikke hvem du er. Og kanskje vil vi aldri møtes. Kanskje kommer du til å nå langt i livet. Alt du trenger er å få en sjanse i livet, ikke sant? Så gi alt du har. Uansett hvilke utfordringer du sliter med nå, kjemp.

Og til mammaen din. Huff, jeg kan ikke forestille meg hva hun går gjennom heller. Babyen hennes har det vanskelig, og begge to trenger litt hjelp. Hvis min morsmelk kan bidra på noe vis, er det med største glede at jeg deler den. De 700 timene jeg har brukt på pumping og sterilisering og oppbevaring av morsmelk er verdt det.

Så ta melken. Kjemp. Og voks opp til å bli fantastisk! Jeg tror på deg.

Kjærlig hilsen,
Donor nummer: 0000060340

Så takknemlig for at Gud har kallet meg til å gjøre dette. Jeg har snart donert 2400 liter morsmelk! Jeg er så stolt av hver eneste milliliter. Det er SÅ mye jobb. Og absolutt verdt det.

Kjærlig hilsen, Abby Frame

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?