Med de tre enkle stegene bad, massasje og stille stund før leggetid, kan babyen din sovne raskere og sove lengre. Prøv det i syv netter og se hvilken forskjell det kan gjøre for din baby.

Sist oppdatert: 8. august 2017

Har du baby i hus, så har kanskje det å få gode åtte timers søvn blitt en sjelden vare. Opp hver time for å amme? Mann som må sove på sofaen for å ikke sovne stående på jobben neste dag? For å få gode søvnrutiner er det viktig å begynne tidlig.

Natusan® har utviklet serien Natusan® Bedtime som et tilskudd til gode kveldsrutiner. De milde produktene inneholder beroligende og avslappende egenskaper som er tilpasset for å fremme god nattesøvn. Produktene kan på en enkel måte inkluderes i Natusan® sin 3-stegs leggerutine, og en klinisk studie har vist at en god kveldsrutine, kombinert med Bedtime-produkter,  hjelper babyer med å sovne raskere og sove lenger.

Se video av Natusan® sin 3-stegs leggerutine:

Forbered babyen på leggetid
Alle babyer er forskjellige, og etter hvert som du blir kjent med babyen, så kan dere lage rutiner som dere klarer å følge hver dag. Regelbundne, trygge kveldsrutiner, gjerne på samme tidspunkt hvert døgn, er en forutsetning for å få babyen til å sovne rolig. Jo mer babyen er forberedt på leggetiden, desto større er sjansen for at leggeprosessen går smidig og enkelt.

En god nattesøvn for din baby betyr en god nattesøvn for deg.

Steg 1: Bad
Et bad er den perfekte måten å forberede babyen på leggetid. Hell gjerne noen dråper Bedtime Bath i vannet for mild og skånsom rengjøring av babyens hud. Dersom babyen har fått hår, kan du bruke en mild sjampo. Vask av babyens hud er en viktig del av badingen. Ved bruk av en  mild badesåpe i badevannet, spesielt fremstilt for babyhud, kan irritasjon og tørr hud forebygges.

Svøp babyen din i et mykt badehåndkle, og husk å tørke godt og forsiktig i alle hudfolder.

Steg 2: Massasje
Babymassasje er en fin måte å få babyen din til å føle seg trygg, elsket og klar for søvn. Det er både deilig og avslappende, og en riktig kosestund som både du og babyen kan nyte. Gi babyen massasje før du tar på pyjamasen. Pass på at rommet har en behagelig romtemperatur og at det er stille og rolig under hele massasjestunden. Natusan® Bedtime Baby Oil tilfører fuktighet til babyens hud, og inneholder mykgjørende egenskaper som passer fint til massasje etter badet.

Steg 3: Stille stund
Etter å ha gitt din baby et varmt bad og massasje, er det tid for å få barnet søvnig og i seng med en rolig stund sammen. Du kan lese en bok, synge eller amme/gi flaske, men unngå lek og aktivitet. På denne måten legger du til rette for at barnet selv kan lære seg å falle til ro, noe som også vil forenkle nattesøvnen. Legg babyen ned i sengen før den sovner, og prøv å unngå at den må bysses eller ammes i søvn. Dette vil lære barnet å roe seg selv og sovne igjen på egenhånd hvis det våkner opp i løpet av natten.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBarnehagestart
Neste artikkelHvem står opp med barnet på natten?
DEL