AnnonsørinnholdLiberoHvordan vet du at en bleie sitter godt?

Hvordan vet du at en bleie sitter godt?

Av Libero 15842
Alle barn er ulike. Og alle barnerumper er ulike! En nyfødt baby kan trenge ny bleie ti ganger i døgnet. Med eldre barn oppstår behovet langt sjeldnere, men en del bleieskift blir det likevel. Og da er det viktig at bleien sitter godt.

Mange lurer på hvordan man kan vite at en bleie sitter godt på babyen og barnet.

Liberos jordmor Carolina svarer:

Husk at vektintervallet på pakken kun er en veiledning, og ingen fasit. En baby på seks måneder kan veie sju kilo. Men det kan også en aktiv ettåring som elsker å klatre – og som drikker mer enn en liten baby, og derfor tisser mer.

Når bleien lekker

Hvis bleien lekker iblant, eller du føler den ikke sitter riktig, er et godt tips å feste teipbitene på skrå oppover. Da sitter bleien bedre rundt lårene. Det kan også bety at det er på tide å gå opp en størrelse. Barn vokser i perioder lite eller mye. Eventuelt kan du prøve å bytte modell og teste buksebleier. De sitter ofte best når babyen blir litt større og begynner å bevege seg mer.

Når du har festet bleien, er det tid for strikktrikset: Dra med en finger langs lårene, slik at de brettede «kantene» rundt beina – lekkasjebeskyttelsen – er plassert riktig og bleien sitter optimalt.

Luft gjerne barnets stump innimellom. Når barnet er lite, kan det ligge på et håndkle på gulvet. Og når det blir større, kan det være fint å prøve å krabbe eller gå med stumpen bar. Det markerer også begynnelsen på en ny periode i livet: når man slutter med bleie og begynner med potte. Men det er en annen historie!

Se film om hvordan bytte bleie her

Gode tips og råd

Hva trenger du når du skal skifte bleie?

Liberos bleier og babypleieprodukter gir deg alt du trenger til mange bleieskift fremover. Produktene til stellebordet er milde og snille, også mot følsom babyhud.

– Liberos bleier fås i alle størrelser fra nyfødt og oppover. Først som åpne bleier og deretter som buksebleier fra 7 kilo.

– Libero Touch heter vår nyeste og aller mykeste bleie. Den er laget i et helt nytt materiale med bomullsfølelse og silkemyk innside.

– Libero Wet Wipes inneholder naturlig pleiende og gjenfuktende rapsolje og rengjør barnets hud skånsomt når du skifter bleie.

Libero Mats er praktiske stelleunderlag som gjør det enkelt og hygienisk å skifte bleier både innendørs og utendørs.

– Sinksalve og babyolje er også kjekt å ha. Bruk gjerne noen dråper med olje på våtservietten når du tørker rent. Salven beskytter og pleier babystumpen hvis den plutselig blir rød. 

Les også:

Dette er Liberoklubben
Mange nybakte foreldre blir overrasket over hvor raskt det lille barnet blir en naturlig del av livet. Allerede etter noen uker kan det være vanskelig å forestille seg hvordan dagene og nettene så ut før bleieskift, mating og legging ble en del av hverdagen. Etter hvert som ukene går og barnet vokser og utvikler seg, dukker det opp nye spørsmål.

Liberoklubben er et samlingssted og et diskusjonsforum for alle spørsmål som har med barn og svangerskap å gjøre. Ingen spørsmål er for små, store eller dumme. Og alle er like velkomne, enten du lengter etter, venter eller allerede har barn

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: