Buksebleie er praktisk på de små. Men må man vente til barnet kan gå før man starter med buksebleie?

Liberos jordmor Carolina svarer:
Mange tror at buksebleier er noe man ikke begynner med før barnet har lært å gå. Men egentlig finnes det ingen slik «regel».

Buksebleie like mye som underbukser

I stedet vil jeg si at når barnet begynner å bevege seg (ikke ligge stille på stellebordet, krabbe, åle seg fremover og klatre), går det an å prøve om kanskje en buksebleie sitter bedre.

Buksebleier fås fra størrelse 3 og oppover, det vil si fra barnet ditt veier omtrent 5 kilo. Hvis man sammenligner med åpne bleier som lukkes med teip i sidene, er buksebleier litt mer smidige. De er like myke som et par vanlige underbukser!

Buksebleier er praktiske!

Buksebleier er laget for å følge alle barnets bevegelser og ikke hindre bevegelsesfriheten på noen måte – men heller ikke lekke. En av de egenskapene foreldre pleier å sette mest pris på, er at buksebleiene er så praktiske. Når du skal skifte en buksebleie, trekker du den bare på barnet som en vanlig truse. Og deretter er det tid for strikktrikset: Dra med en finger langs lårene, slik at du er sikker på at strikken – det vi kaller doble lekkasjebarrierer – er plassert riktig og bleien sitter godt! Perfekt for aktive barn som ikke har lyst til å ligge rolig på stellebordet lenge om gangen.

Se gjerne film om å bytte bleier på større barn her

Enkle å skifte

Når det er på tide å skifte bleie, river du den opp i sidene, ruller den sammen og fester teipen. Og vips, så har du en hendig liten pakke du kan kaste! Mitt siste tips gjelder nettene. Også da kan buksebleie være et bedre alternativ. Enkelte barn beveger seg veldig mye når de sover, og da kan det være herlig med en bleie som følger bevegelsene uten å gnage eller havne på snei. Slik at hele familien kan sove søtt!

 

Libero Touch er en buksebleie som er laget i nye og skånsomme materialer. De puster og får overflaten til å føles tørr og herlig myk mot barnets følsomme hud. Den brede strikken som består av mange små, elastiske tråder, bidrar til å fordele trykket, slik at bleien sitter mykt og behagelig rundt magen. Og den smarte elastikken former seg etter myke, små lår. Bleien følger hele tiden barnets bevegelser, akkurat som mykt undertøy.

 

Små barn vokser og utvikler seg i rasende fart. Ulike faser avløser hverandre, og iblant  går det så fort at ingen uker er like. Midt oppe i alle forandringene er det viktig å huske at alle barn er unike små individer – også søsken er forskjellige – og at det er mange foreldre som går rundt og lurer på nøyaktig det samme som du.

Liberoklubben er et samlingssted og et diskusjonsforum for alle spørsmål som har med barn og svangerskap å gjøre. Ingen spørsmål er for små, store eller dumme. Og alle er like velkomne, enten du lengter etter, venter eller allerede har barn.

 

Libero Touch

– Libero Touch er dermatologisk testet og ekstra myk og skånsom mot barnets følsomme hud.

– Fås som åpen bleie fra nyfødt (størrelse 1 til 6) og som buksebleie fra 7 kilo og oppover (størrelse 4 til 6).

Libero Touch buksebleie er lett å ta av og på, og den kan enkelt rives opp i sidene og skiftes som en vanlig bleie. Deretter er det bare å rulle den sammen og lime den igjen med teipen som sitter på baksiden.

– Alle Liberos bleier er svanemerkede.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?