AnnonsørinnholdLiberoHvilken bleie er best for babyen min?

Hvilken bleie er best for babyen min?

Av Libero 514
Sitter den for stramt eller for løst? Bør den være høyere i livet eller sitte løsere rundt beina? Det er ikke alltid så lett å vite om man velger riktig bleie. Avhengig av barnets alder finnes det ulike bleier å velge mellom. Vi viser vei blant ulike modeller og gir tips til hva du bør tenke på.

Når du har en liten baby i huset, utgjør bleier og bleieskift en ganske stor del av hverdagen. Og det er ikke så rart. Hvis bleien sitter godt og gjør jobben sin, tenker du kanskje ikke så mye over det, men når det motsatte skjer, kan det virkelig gå utover humøret. Et generelt råd er å velge babybleier som er skånsomme mot barnets hud, som ikke inneholder parfyme, og som puster godt og dermed reduserer risikoen for bleieeksem. I tillegg vil du og babyen forbruke temmelig mange bleier opp gjennom årene, og derfor er det lurt å velge en miljømerket bleie.

Liberos bleier er i dag både svanemerket og FSC-sertifisert, og vi jobber kontinuerlig med å redusere klimapåvirkningen fra både emballasje og bleier.

Åpne bleier for de minste
Til de aller minste spedbarna bruker man såkalte åpne bleier der du selv regulerer hvor stramt bleien sitter i livet, ved hjelp av en borrelås. Disse bleiene finnes i så små størrelser at de også passer til for tidlig fødte barn. I tillegg er de utformet for å beskytte den følsomme lille navlen. Våre bleier har en smart våtindikator. Det er en strek foran på bleien som skifter farge når bleien blir våt. På den måten vet du om babyen har tisset. Dessuten Libero Touch str. 1 og 2 fått en liten lomme bak for å hindre at det lekker ut bæsj på ryggen. Små babyer er mer sannsynlig å ha løsere avføring, så det er større risiko for lekkasje oppover ryggen. Vi kaller det Capture Pocket™, og den gjør livet litt bedre for både de små og store. Det blir mindre griseri, vasking og kaotiske bleieskift.

Capture Pocket™ med ekstra beskyttelse mot bæsjeulykker! Finnes på Libero Touch str. 1&2, og buksebleien Up&Go i str. 4.

Buksebleier til små barn
Etter hvert som barnet vokser, vil du nok merke at hen beveger seg mer på stellebordet – og snart klarer hen å forflytte seg også på gulvet. Det stiller nye krav til både bleier og bleieskift. Det må gå fort å ta av og på bleien, og den må holde tett enten om babyen sitter, ligger, ruller, krabber eller står.

Up& Go eller Libero Touch buksebleie fås kjøpt til barn fra cirka fem kilo og er utrolig praktiske og enklere ved bleieskift; Ta av bleien ved å rive den opp i sidene. Så tar du på den nye bleien, bretter ut lekkasjebarrierene og lar den lille oppdageren fortsette leken. CapturePocket finnes på buksebleien Up&Go i str. 4. Vil du se hvordan du skifter buksebleie, kan du gjøre det her. Når det etter hvert er tid for pottetrening, er buksebleier kjekke å bruke, siden de fungerer mer som en underbukse som barnet selv kan dra opp og ned. Mange kaller dem til og med trusebleier!

Bleier som ikke lekker om natten
Tørre barn sover best. Derfor er det ekstra viktig å finne en bleie som fungerer bra om natten. Alle Liberos bleier er laget for å holde babyen tørr hele natten, og med mindre hen har bæsjet, skal du ikke trenge å skifte bleie. Men hvis du opplever at bleien lekker om natten, bør du sjekke om den er for liten til å kunne sitte godt mot kroppen og til å kunne fange opp nok væske. Eldre barn tisser nemlig mer. Prøv å gå opp en størrelse, siden større bleier inneholder mer superabsorbenter, altså det materialet som suger opp og kapsler inn væsken. Det er også viktig å ta på bleien på riktig måte og huske å brette ut lekkasjebarrierene.

Også bleietypen kan ha noe å si. Mange bruker buksebleier om natten og synes det fungerer kjempefint. Andre velger å fortsette med borrelås-varianten en stund til. Her må du prøve deg frem til hva som fungerer best – altså det som gjør at alle får sove best mulig.

Slik finner du riktig størrelse på bleien
Akkurat som oss voksne har barn ulike kroppstyper. Derfor er det greit å være klar over at alderen og vektangivelsen som står på pakken, bare er en veiledning. To babyer som veier like mye, men har ulik lengde, kan for eksempel trenge forskjellige størrelser. Husk at bleien skal sitte så godt at det ikke er gliper rundt beina, men heller ikke så stramt at den etterlater merker. Og som sagt: hvis du opplever at bleien lekker, kan du prøve å gå opp en størrelse, siden større bleier fanger opp mer væske.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: